Οι πιο αγχωτικές χώρες στον κόσμο…Πολύ ψηλά στην κατάταξη η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2021 και το 2022 σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαπίστωσαν ότι οι χώρες στις οποίες οι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι βίωσαν το μεγαλύτερο άγχος, την προηγούμενη ημέρα της έρευνας, ήταν το Αφγανιστάν, ο Λίβανος και η Σιέρα Λεόνε

Η Ελλάδα κατατάσσεται την 10η θέση & 2η στην Ε.Ε

Most%20stressful%20countries%20%202022%20Statista

Στο Αφγανιστάν, περίπου το 68 % των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αισθάνονταν άγχος την ημέρα πριν από την έρευνα.

Το άγχος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο
Το 2022, μια έρευνα ενηλίκων από 34 χώρες ρώτησε ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα τους και το άγχος ήταν η τέταρτη πιο κοινή απάντηση, πίσω από τον COVID-19, την ψυχική υγεία και τον καρκίνο.

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα στρες, αλλά παρόλα αυτά, το ένα τέταρτο των 65 ετών και άνω ανέφεραν ότι είχαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα στρες το 2022. 

Τα αίτια του στρες και οι επιπτώσεις του 

Αν και το άγχος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, οι αιτίες του άγχους μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες κοινές πηγές άγχους περιλαμβάνουν τα προσωπικά οικονομικά, την πολιτική και τα τρέχοντα γεγονότα, τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους και την εργασία. Το πώς εκδηλώνεται το άγχος διαφέρει επίσης, αλλά τα κοινά συμπτώματα του στρες περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κόπωση, αίσθημα νευρικότητας ή άγχους, αίσθημα θλίψης ή κατάθλιψης και απώλεια ενδιαφέροντος, κινήτρων και ενέργειας. 

Μερικοί υγιεινοί τρόποι αντιμετώπισης του στρες περιλαμβάνουν την αποφυγή πιθανών παραγόντων άγχους όπως η πολύ συχνή ανάγνωση ειδήσεων, η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η συζήτηση με άλλους και η αποφυγή ναρκωτικών και αλκοόλ. 

statista.com

Η Gallup πραγματοποίησε έρευνα με 127.000 συνεντεύξεις ενηλίκων σε 121 χώρες, ως μέρος της Έκθεσης “Global Emotions”, η οποία μετρά τα άυλα στοιχεία της ζωής συναισθήματα – που οι παραδοσιακοί οικονομικοί δείκτες όπως το ΑΕΠ δεν είχαν ποτέ σκοπό να αποτυπώσουν. 

Η έκθεση δημιουργεί μια σειρά από δείκτες, ταξινομώντας τις χώρες με βάση το ποσοστό των ατόμων που απάντησαν «ναι» σε μια συγκεκριμένη ερώτηση όπως «Είχατε άγχος κατά τη διάρκεια πολλών ημερών χθες;» 

Οι πιο αγχωτικές χώρες του κόσμου

Στην 6η θέση η χώρα μας…

 

most%20stressed%20countres

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Αφγανιστάν έχει ονομαστεί η χώρα με το μεγαλύτερο άγχος στον κόσμο. Η χώρα είδε τους Ταλιμπάν να παίρνουν τον έλεγχο τον Αύγουστο του 2021 καθώς οι ξένες δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη χώρα. Το Αφγανιστάν ακολουθούν από κοντά ο Λίβανος και μετά η Τουρκία, ο Ισημερινός, η Ιορδανία & η Ελλάδα στην 6η θέση

atlasandboots.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ