Κάθειρξη 16,5 ετών στον 27χρονο που την παρέσυρε και εγκατέλειψε την Εμμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την κηδεία της 21χρονης Έμμας Καρυωτάκη, η οποία πέρυσι τον Νοέμβριο έχασε τη ζωή της όταν ένας 27χρονος αλβανικής καταγωγής την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και την άφησε αβοήθητη στο οδόστρωμα, εγκαταλείποντας το σημείο για να γλιτώσει τη σύλληψη και το αυτόφωρο.

Σήμερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ομόφωνα ένοχο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για όλες τις πράξεις του τον 27χρονο, επιβάλλοντάς του -επίσης ομόφωνα- συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια ο καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, οι χαροκαμένοι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας λύγισαν, ξέσπασαν και έκαναν λόγο για δικαίωση, παρότι αυτό δεν φέρνει πίσω το παιδί τους.

Τόνισαν μάλιστα, ότι η δικαστική απόφαση έρχεται στην «επέτειο» της κηδείας της Έμμας, ακριβώς ένα χρόνο μετά…

Ο πατέρας της 21χρονης κοπέλας, ο οποίος κρατούσε στο χέρι του τα κεράκιαπου είχε η Έμμα την ημέρα που την παρέσυρε ο 27χρονος (ήθελε να κάνει έκπληξη στην φίλη της, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της), έκανε λόγο για «μήνυμα» που έστειλε η δικαιοσύνη στους… ραλίστες των δρόμων:

«Η απόφαση σίγουρα δεν φέρνει πίσω το παιδί μας και θεωρούμε ότι έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε το δολοφόνο του παιδιού μας και στέλνει ταυτόχρονα ένα μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα. Πιστεύω ότι είναι σημαδιακό το ότι σήμερα κλείνουμε ακριβώς ένα χρόνο από την ημέρα που θάψαμε το παιδί μας».

«Μαζί με την Εμμανουέλα δικαιώθηκε και ο Αδαμάντιος…»

Η μητέρα της Έμμας με σπασμένη φωνή έκανε λόγο για δικαίωση του παιδιού της και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια υπόθεση που δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτή του νεαρού Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο-ρουκέτα στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Ποια ήταν η ποινή στον οδηγό που θέρισε τον 21χρονο; 30 μήνες με αναστολή και χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα…

«Είναι η επέτειος της κηδείας της Εμμανουέλας και σήμερα ήρθε και η απόφαση της καταδίκης  του ανθρώπου που τη σκότωσε. Η Εμμανουέλα δικαιώθηκε σήμερα. Μαζί με την Εμμανουέλα δικαιώθηκε και ο Αδαμάντιος. Πριν 15 μέρες η υπόθεσή του εκδικάστηκε και ο δικός του δολοφόνος πήρε 30 μήνες με αναστολή. Παρόλα αυτά όμως, χάρη στη μητέρα του την Κατερίνα την Τζιάλλα και θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια, σήμερα ο δικός μας δολοφόνος έφαγε 16,5 χρόνια».

Σχολιάζοντας δε την προκλητική απολογία του 27χρονου, η μητέρα της Έμμας είπε πως ήταν ένα ψέμα.

«Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε το αμάξι που του χαλάσαμε, να μας στείλει τον λογαριασμό» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ότι «η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε» και πως με την ολοκλήρωση της δίκης «έκλεισε ένα δύσκολο κομμάτι» και αφού ηρεμήσει, θα το συνειδητοποιήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ