Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γεραπετρίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως τονίζουν οι φωτορεπόρτερ των πρακτορείων Eurokinissi, Intime και SOOC, δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα των συναντήσεων σήμερα σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ δεν τους επετράπη η είσοδος στο υπ. Εξωτερικών όταν βρέθηκαν στο σημείο να καλύψουν τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Κασσελάκη.

«Μας είναι αδιανόητος – σε τόσο σοβαρές συναντήσεις , για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας- ο αόριστος ισχυρισμός πως “ακόμα δεν υπάρχει πρόγραμμα και οι συναντήσεις θα γίνουν μετά τις 10:30”» αναφέρουν στην επιστολή τους και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: «θα μπορούσε κανείς λοιπόν εύκολα να υποθέσει, πως η επιθυμία του Υπουργείου, είναι οι συναντήσεις να γίνουν εν κρυπτώ, διότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα , ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια τα ραντεβού» παρατηρούν.

ΟΙ φωτορεπόρτερ κάνουν λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά και η τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών για ένα τόσο σοβαρό θέμα» και προσθέτουν ότι «είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός μας από την κάλυψη του για τις ανάγκες ενημέρωσης».

Αναλυτικά η επιστολή των φωτορεπόρτερ

«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας για την άρνηση του Γραφείου Τύπου/Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σημερινές συναντήσεις που θα έχει ο Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης με τους Αρχηγούς και τους εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων, σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας , ώστε αυτές να καλυφθούν φωτογραφικά από τα Πρακτορεία μας και να διακινηθούν στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο.

Πληροφορηθήκαμε αργά εχθές το βράδυ την πρωινή συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, από το Γ.Τ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το αντίστοιχο Γ.Τ του ΥΠΕΞ και κατόπιν έντονης διαμαρτυρίας μας, λάβαμε νωρίς το πρωί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αόριστο για τις συναντήσεις ενημέρωσης του Υπουργού, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς ώρες.

Η δε συνάντηση όχι μόνον δεν καλύφθηκε φωτογραφικά, αλλά δεν επιτράπηκε καν η είσοδος στους φωτορεπόρτερ στο Υπουργείο και κρατήθηκαν προσβλητικά στον προαύλιο χώρο, χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της απαγόρευσης εισόδου.

Μας είναι αδιανόητος – σε τόσο σοβαρές συναντήσεις , για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας – ο αόριστος ισχυρισμός πως “ακόμα δεν υπάρχει πρόγραμμα και οι συναντήσεις θα γίνουν μετά τις 10:30”.

Θα μπορούσε κανείς λοιπόν εύκολα να υποθέσει, πως η επιθυμία του Υπουργείου, είναι οι συναντήσεις να γίνουν εν κρυπτώ, διότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα , ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια τα ραντεβού.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και η τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών για ένα τόσο σοβαρό θέμα και είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός μας από την κάλυψη του για τις ανάγκες ενημέρωσης. Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του.

Τα Ελληνικά Πρακτορεία

EUROKINISSI

INTIME

SOOC»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ