Ο Δημήτρης Παπαθανασίου αποδομεί την «μακρά πορεία» της Έφης Αχτσιόγλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό τι είναι το άρθρο του Δημήτρη Παπαθανασίου, για την πραγματική πορεία της Έφης Αχτσιόγλου στον ΣυΡιζΑ.

Μία πορεία διορισμών, με μοναδική εκλογική επιτυχία, τις πρώτες εκλογές του 2023.

Διαβάστε:

IMG 4177
Ο Δημήτρης Παπαθανασίου

Φίλες και φίλοι καλημέρα

Συνεχίζει το σερί των κακών προεκλογικών τηλεοπτικών εμφανίσεων η Εφη Αχτσιόγλου, αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό της, των συνεργατών και των συντρόφων της.

Έχουν, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σημεία της συνέντευξης της αποτυχούσας υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Χατζηνικολάου στα οποία αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Μαζί έχουμε συμπορευτεί σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πορεία που εγώ θα τιμώ πάντα» δήλωσε αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον άνθρωπο που τη νίκησε στις εσωκομματικές εκλογές τόνισε ότι «εγώ ήμουν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος, ως βουλευτής, ως υπουργός. Ο κ. Κασσελάκης μόλις εμφανίστηκε θέλησε αμέσως να γίνει πρόεδρος».

Τεχνηέντως η κ. Αχτσιόγλου με τις δύο αυτές απαντήσεις προσπάθησε να εμφανίσει για τον εαυτό της μακρά ιστορική διαδρομή ώστε να δικαιολογήσει την επιθυμία της για την αρχηγία αλλά και στη συνέχεια την απόφασή της για διάσπαση.

Στην πολιτική, όμως, σε αντίθεση με τον Πιραντέλο, δεν ισχύει το «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Εν τάχει: η κ. Αχτσιόγλου σε ηλικία μόλις 30 ετών έγινε διευθύντρια στο υπουργείο Εργασίας, στα 31 έγινε υπουργός Εργασίας, στα 34 βουλευτής επικρατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Ενα μήνα αργότερα δήλωσε υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση για πρωθυπουργός των Ελλήνων.

IMG 4176

Βασικά, η Έφη Αχτσιόγλου οφείλει στον Αλέξη Τσίπρα τους απανωτούς «διορισμούς» στις παραπάνω θέσεις. Η ίδια το ονομάζει «συμπόρευση». Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ακόμη και σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ίδια όχι. Πώς τον τιμά λοιπόν;

Όλα τα παραπάνω καμία σημασία δεν θα είχαν αν η κ. Αχτσιόγλου είχε αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και δεν επέμενε να εμφανίζει το «χαρτί προϋπηρεσίας», που σε τελική ανάλυση δεν διαθέτει, ως άλλοθι για τη διάσπαση. Η δημοσκόπηση της Real Polls που δημοσιεύει σήμερα το Documento άλλο μήνυμα στέλνει. Περίπου ίδιο με αυτό της 24ης Σεπτεμβρίου, τότε που επικράτησε πανηγυρικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Περισσότερα την Κυριακή στο Documento. Μαζί και το HotDoc.History που φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το Αρχείο Τζήμα. Ντοκουμέντα που ρίχνουν φως στην Ιστορία του Εμφυλίου και των Δεκεμβριανών. Συγκλονίζει η παραδοχή των Σοβιετικών: Δεν θα συγκρουστούμε με την Αγγλία για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ