Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Παρίσι: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας – Ο δράστης ήταν «καταχωρημένος» για ριζοσπαστικό ισλαμισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας άνδρας, ο οποίος περιγράφηκε από αστυνομική πηγή ως «Γάλλος που γεννήθηκε στη Γαλλία», είναι ο δράστης δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, που σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο του Παρισιού.

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίας(πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ μιλούν για τουρίστες, Γερμανός ο νεκρός, Άγγλος ο τραυματίας), όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν με ανάρτησή του.

Η αστυνομία μόλις συνέλαβε με θάρρος έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, γύρω από την Quai de Grenelle. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Παρισιού. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή», έγραψε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien και άλλα γαλλικά ΜΜΕ, όπως το BFMTV, ήταν γνωστός στις Αρχές και είχε καταχωρηθεί ως S για ριζοσπαστικό ισλαμισμό!

Ο δράστης σκότωσε επί τόπου με μαχαίρι έναν περαστικό και τραυμάτισε έναν ακόμη στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» πριν συλληφθεί, όπως αποκάλυψε αστυνομική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ