Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

Η Ερμού στους πιο ακριβούς δρόμους του κοσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ερμού είναι και με την βούλα… ψηλά στην λίστα με τα απλησίαστα ενοίκια! Με βάση στοιχεία της μελέτης «Main Streets Across the World» της Cushman & Wakefield, η κεντρική αθηναϊκή οδός αναρριχήθηκε στην 14η θέση στη σχετική κατάταξη, με τους πλέον ακριβούς δρόμους, ξεπερνώντας ακόμη και την Passeig de Gracia της Βαρκελώνης αλλά και την Parizska της Πράγας…

Η μελέτη της Cushman & Wakefield (που βαστά από το 1988) τσεκάρει ουσιαστικά τους κορυφαίους εμπορικούς δρόμους και καταγράφει τις διακυμάνσεις. Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη ετήσια έκθεση μετά το 2019, που δίνει πληροφορίες σχετικά με τις συγκριτικές επιδόσεις των αγορών και με κριτήριο την μετά-πανδημίας εποχή.

Τα ενοίκια-φωτιά δε στο επάνω κομμάτι της Ερμού… στο φιλέτο, προς Βουλήδηλαδή, αγγίζουν τα 304 ευρώ τον μήνα ανά τ.μ. (ή 3.200 ευρώ ανά τ.μ., ετησίως), καταγράφοντας έτσι 6% αύξηση σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Κατά την περίοδο πριν την οικονομική κρίση εξάλλου, η Ερμού είχε φτάσει μέχρι και στην πρώτη δεκάδα… ακρίβειας, καθώς το μέσο ενοίκιο είχε ανέλθει σε 360 ευρώ ανά τ.μ. σε μηνιαία βάση.

Την πρώτη θέση με τα ακριβότερα ενοίκια κατέχει η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης, με μέσο όρο ενοικίων 1.756 ευρώ/τ.μ./μήνα. Το Χονγκ Κονγκ με την Tsim Sha Tsui έρχεται δεύτερο στα 1.261 ευρώ/τ.μ./μήνα. Στην τρίτη θέση είναι η Via Montenapoleone του Μιλάνου με 1.212 ευρώ/τ.μ./μήνα, σκαρφαλώνοντας πάνω από τη New Bond Street στο Λονδίνο και τη Avenue des Champs Élysées στο Παρίσι.

ms

Έμειναν 24 ημέρες και σήμερα για τα Χριστούγεννα…

Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ατάκες για τις γιορτινές ημέρες που συγκεντρώσαμε ΕΔΩ για εσάς 

screencapture netakias 2023 12 01 25 2023 12 01 12 50 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ