Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Και το Spiegel βλέπει νίκη της Ρωσιας στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε την εβδομάδα που πέρασε το πρωτοσέλιδο του Economist για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το έγκριτο περιοδικό κάνει αναφορά στην πορεία των πολεμικών συγκρούσεων και διερωτάται με νόημα «Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;». Στο ίδιο πνεύμα το γερμανικό έντυπο Der Spiegel σχολιάζει πως ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από τις εξελίξεις στο μέτωπο.

Ἐπειτα από 21 μήνες πολέμου, «δεν διαφαίνεται καμία τιμωρία» και «οι υπολογισμοί του ηγεμόνα του Κρεμλίνου λειτουργούν μέχρι στιγμής τέλεια» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, μολονότι οι προβλέψεις της Δύσης για την τύχη του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν διαφορετικές.

«Οι δυτικές ελπίδες ότι η Ρωσία θα αντιμετώπιζε οικονομική κατάρρευση ή εσωτερικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και της αποκαλούμενης «στρατιωτικής επιχείρησης» δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο ρωσικός πληθυσμός δεν έχει δείξει σημαντική κόπωση από την σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της δυσαρέσκειας και το καθεστώς έχει αποφύγει ένα νέο κύμα επιστρατεύσεων, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές» επισημαίνει το Spiegel.

Το έντυπο υποστηρίζει πως για να αλλάξει η κατάσταση απαιτούνται πτώση των τιμών του πετρελαίου, αυστηρότερες κυρώσεις και μεταβολή της πολεμικής ισορροπίας υπέρ του Κιέβου με αύξηση των προμηθειών όπλων από τους Δυτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ