Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Το Ισραήλ μοιράζει «τραπουλόχαρτα» με φωτογραφίες ηγετών της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν μέσω του ισχυρισμού του Ισραήλ, ότι είναι αποφασισμένο να «τερματίσει την παρουσία του κινήματος της Χαμάς» από τη Λωρίδα της Γάζας, ακόμη κι αν ο πόλεμος διαρκέσει μήνες, το Ισραήλ έχει καταφύγει σε περίεργες μεθόδους, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Τραπουλόχαρτα με τα πρόσωπα των ηγετών της Χαμάς

1 24

Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα μοίρασαν σειρά τραπουλόχαρτων με πρόσωπα επιφανών προσωπικοτήτων της Χαμάς, σε μια προσπάθεια «ψυχολογικού πολέμου», που έχει σκοπό να γελοιοποιήσει τους αξιωματούχους της Χαμάς στα τούνελ και να διαταράξει την ισορροπία τους», σύμφωνα με όσα ανέφερε η ισραηλινή ιστοσελίδα «ynetnews».

Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές δυνάμεις μοίρασαν τις τελευταίες ημέρες 10.000 τράπουλες στους στρατιώτες τους στη Γάζα, η καθεμία περιείχε 52 φωτογραφίες επιφανών «καταζητούμενων» προσωπικοτήτων της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του κινήματος, Γιαχούα Σινουάρ, και του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγάς του, Μουχάμαντ αλ Ντέιφ.

Η πρωτοβουλία, της οποίας η προέλευση δεν είναι ξεκάθαρη, φαίνεται να έχει πολλές ερμηνείες και έννοιες, καθώς αυτές οι κάρτες χρησιμεύουν ως εργαλείο για την αναγνώριση από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Υποδηλώνει επίσης ότι το Ισραήλ έθεσε ένα «θεωρητικό τέλος στον πόλεμο», καθώς ο κύριος στόχος του είναι να εξαλείψει ή να συλλάβει όλους τους ηγέτες της Χαμάς που φωτογραφήθηκαν, δηλαδή είναι γνωστοί σε αυτό με το πρόσωπο και το όνομά τους.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία να εκτυπωθούν οι ηγέτες της Χαμάς στα τραπουλόχαρτα στοχεύει να υπονομεύσει την ισορροπία των ανώτερων ηγετών της Χαμάς που κρύβονται στις σήραγγες, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα του ισραηλινού στρατού να τους συλλάβει, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ιδέα της συγκέντρωσης 52 υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς σε ένα σύνολο εγγράφων συνοδεύεται από πιο σημαντικά μέτρα που λαμβάνονται από το Ισραήλ, καθώς υπογραμμίζει επίσης τα διεθνή νομικά μέτρα εναντίον τους, ειδικά επειδή οι εφημερίδες βασίστηκαν στον «υποβιβασμό» ορισμένων ανώτερων μελών από τα μέτρα του κινήματος.

Όσο για τους άσους στην τράπουλα, αυτοί είναι οι Ισμαήλ Χανίγιε και Χαλέντ Μεσάλ, οι νυν και πρώην επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος της Χαμάς, και ο Μαρουάν Ίσα, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας του κινήματος στο Πολιτικό Γραφείο.

Και επίσης ο Μοχάμεντ, ο αδερφός του Σινουάρ, ως Τζόκερ, και σίγουρα ο Γιαχούα Σινουάρ και ο Μοχάμεντ Ντέιφ.

Το σετ περιλαμβάνει επίσης 10 κάρτες εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν πεθάνει στο παρελθόν.

Το ίδιο είχαν κάνει και με τον Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ

Ίσως το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το βήμα δεν ήταν ισραηλινή επινόηση, καθώς ο αμερικανικός στρατός έκανε κάτι παρόμοιο μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003, όταν μοίρασε τραπουλόχαρτα με φωτογραφίες καταζητούμενων φιγούρων από το καθεστώς του εκλιπόντος προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Γιαχούα αλ Σινουάρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2017, περιγράφεται από τους Ισραηλινούς ως «νεκρός» (δηλαδή θα τον εκκαθαρίσουν οπωσδήποτε) και ο ίδιος, μαζί με τον αρχηγό της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μουχάμεντ αλ Ντέιφ, θεωρούνται οι εγκέφαλοι πίσω από τον σχεδιασμό της επίθεσης που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Σήμερα, οι δύο έχουν γίνει οι πιο καταζητούμενοι από το Ισραήλ, το οποίο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα τελειώσει αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης του κινήματος της Χαμάς, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του.

Al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ