Τι τρομακτικό θα συμβεί στην Ελλάδα του Μητσοτακη απο την 01/01/2024 που ελάχιστοι εχουν καταλάβει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας για να αρχίσει μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική επιδρομή σε δύο σκέλη: Τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα κόκκινα δάνεια.

Περίπου 250.000 κατοικίες θα βγουν στο σφυρί, κυρίως για την «εξυγίανση» των ισολογισμών των τραπεζών και για να αποζημιωθούν οι serviicers και τα λοιπά κοράκια που αγόρασαν ένα σπίτι με 10.000 και θέλουν να το πουλήσουν 120.000€.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ απο το 2020mag.gr

Την ίδια στιγμή η αστεγία και η κρυφή αστεγία (ολόκληρες οικογένειες που κοιμούνται στο αυτοκίνητο) πολλαπλασιάζονται.

Το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά τις τελευταίες δεκαετίες

Αυτές οι πωλήσεις και οι πλειστηριασμοί θα συμβούν για δύο λόγους. Για την αναδιανομή γης από τους φτωχούς στους πλούσιους και για να εμφανίζει έσοδα το κράτος που θα ονομαστεί «ανάπτυξη». Είμαστε στη μέση ενός ακραία νεοφιλελεύθερου προγράμματος, με την Κυβέρνηση να κάνει το παν, ώστε οι πολίτες να ξεφορτωθούν όλα τους τα «βάρη». Να αδειάσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ύστερα να αρχίζουν να κόβουν από το λίπος.

Κρατήστε πως ο φτωχοποιημένος πολίτης που επιβιώνει χάρη στην μεγαλοψυχία του κράτους, είναι και ο πιο υπάκουος

Τι να κόψει κανείς; Παρότι οι λογαριασμοί του σούπερ μάρκετ παραμένουν σταθερά υψηλοί, πλέον μειώνονται τα πράγματα που το νοικοκυριό έχει στα ντουλάπια και το ψυγείο. Οι συσκευασίες μικραίνουν και είναι κοινό μυστικό πως πλέον οι περισσότεροι έχουν κόψει ακόμα και από τα είδη διατροφής. Παρόλα αυτά, η αποταμίευση είναι αδύνατη και πλέον ο καθένας θα επιβιώσει όσο έχει χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Κάθε μήνας είναι ελλειμματικός για τους περισσότερους, οπότε κάποια στιγμή μέσα στο 2024, ακόμα και όσοι επιβιώνουν -μοιραία- θα μπουν μέσα. Την ίδια στιγμή κανείς δεν έχει το περιθώριο να μείνει άνεργος, κάτι που σηματοδοτεί τα ακόμα μεγαλύτερα αίσχη που θα συμβούν στην αγορά εργασίας.

Κανένα κόμμα δεν έχει κάνει έστω ένα κάλεσμα για την ακρίβεια. Κανείς δεν έχει καλέσει σε γενική απεργία για την ακρίβεια. Κανείς δεν έχει κάνει κάλεσμα για τον βασικό μισθό, αλλά και τους μισθούς ως 1.100€, που πλέον δεν επαρκούν.

Η ανάπτυξη δεν οφείλεται στην παραγωγή, αλλά στην ακρίβεια και το real estate

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι πως η ανάπτυξη της χώρας στηρίζεται στα ακίνητα και στην ακρίβεια. Τους φιξ φόρους που πληρώνουν όλοι σε οποιοδήποτε αγαθό και αν αγοράσουν. Όσο οι τιμές παραμένουν υψηλές, τόσο περισσότερο το κράτος κερδίζει από το ΦΠΑ.

Με την σειρά τους, τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, με τα τρία χρώματα θα ορίζουν πότε θα φτάσει ένας πολίτης στο σημείο να δηλώσει ατομική χρεωκοπία και να αρχίσει να πουλάει. Μάλιστα βγήκε και μια εκπληκτική εξίσωση με την οποία μπορούμε να υπολογίσουμε τι θα πληρώνουμε. Οι 95 στους 100 κοιτούν αυτή την εξίσωση ως να είναι σε μια άλλη γλώσσα και έχουν απόλυτο δίκιο. Η μετάφρασή της όμως είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζει ο καθένας «ή θα κατεβούμε στους δρόμους ή θα δούμε πόσο χαμηλά μπορούμε να πέσουμε».

Για την περίπτωση που δεν ήταν κατανοητό, φτιάξαμε τον τύπο του μηχανισμού διακύμανσης του λογαριασμού της ΔΕΗ, με τις δύο εξηγήσεις του, ώστε να μην πελαγώσετε.

Στην δημοσιογραφία λένε πως αν αυτό που γράφεται δεν είναι κατανοητό, ο ηλίθιος δεν είναι ο αναγνώστης, αλλά ο γραφιάς. Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και για τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Με την διαφορά πως ο σκοπός είναι ακριβώς να είναι δυσνόητο ή ακατανόητο.

«Επόμενη στάση, Στάσσης, παρακαλώ αδειάστε τα πορτοφόλια σας»

Αυτό θα μπορούσε να είναι μήνυμα στο μετρό Θεσσαλονίκης, τώρα που ανοίγουν τους συρμούς για να τους μυρίσει το επιβατικό κοινό και να βγάλει φωτογραφίες.

Αν βοηθάει η πληροφορία, η ΔΕΗ είναι από τους διαφημιζόμενους που σκορπούν τα περισσότερα χρήματα σε ΜΜΕ. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμα και σε μέσα με πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα, αλλά με καλούς και δεξιούς φίλους. Είναι παράνομο; Φυσικά και όχι. Αλλά καταλαβαίνει κανείς πως όταν κάποια μικρά και μικρομεσαία μέσα επιβιώνουν χάρη στην διαφήμιση της ΔΕΗ, τα μεσαία βγάζουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους για τον μήνα.

IMG 8104

Οπότε κριτική μην περιμένετε. Η κυβερνητική επιδρομή αρχίζει και θα αρχίσει με σιγή ασυρμάτου. Μέχρι τότε θα μας απασχολούν τα γενέθλια του σκυλιού του Κασσελάκη, τα καπέλα του Μητσοτάκη, αν κουνιέται η Αγία Σοφία και ο δανεισμός των γλυπτών του Παρθενώνα.

Για το τελευταίο ας υπάρχει γραμμένο πως τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, οφείλουν να είναι ολόκληρα και χωρίς ανταλλάγματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανείζει πότε τη Μάσκα του Αγαμέμνονα, πότε Μινωϊκούς θησαυρούς και πότε τον αστρολάβο των Αντικυθήρων, για να είναι ο Παρθενώνας περίπου πλήρης.

Η μόνη πιθανή λύση βραχυπρόθεσμα είναι το δάνειο και το δάνειο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η Κυβέρνηση θέλει να πουλήσει «μεγάλη εθνική προσπάθεια» στην πιο αποπροσανατολιστική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που έχει γίνει ποτέ, τον δανεισμό των γλυπτών, με αντάλλαγμα να μην παρακολουθείτε την καταστροφή που έρχεται σε όλα τα μέτωπα και πάνω από όλα στην οικονομία και το βιωτικό επίπεδο των πολιτών.

2020mag.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ