Επίθεση με drones στο αμερικανικό αντιτορπιλικό Carney στην Ερυθρά Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει πραγματικά να επεκταθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μια πλευρά και το Ιράν από την άλλη, γράφει η ιταλική Messaggero.

 Αν μέχρι τώρα η αντιπαράθεση των δύο δυνάμεων «περιοριζόταν» σε προβοκάτσια, αποτρεπτικές κινήσεις και αμοιβαίο έλεγχο, σήμερα το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το αντιτορπιλικό Carney δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα.

 Δεν διευκρινίστηκε ποιος ήταν υπεύθυνος, αλλά όλα δείχνουν τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το ιταλικό δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά: Αυτή είναι  μια σπίθα για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή;

Το αντιτορπιλικό Carney απάντησε στα μη επανδρωμένα αεροχήματα και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη.

 Αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε αυτό στο al-Jazeera, διευκρινίζοντας ότι το αντιτορπιλικό είχε παρέμβει για να σώσει δύο εμπορικά πλοία που έπλεαν στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης, και τα οποία υπέστησαν ζημιές και τα δύο από επιθέσεις drone.

Το ένα από τα δύο πλοία που χτυπήθηκαν, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Haaretz, ανήκει σε βρετανική εταιρεία που ανήκει στον Ντάνι Ουνγκάρ, γιο του ισραηλινού μεγιστάνα της ναυτιλίας Rami Ungar.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ