Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Αρχηγός του Πενταγώνου: Για να κερδίσει, το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αμάχους στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λόιντ Όστιν λέει ότι η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη για να νικήσει το Ισραήλ τη Χαμάς

Μιλώντας στο Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του Ρήγκαν στην Καλιφόρνια, ο Όστιν είπε ότι «έμαθε ένα-δύο πράγματα για τον πόλεμο των πόλεων» ενώ πολεμούσε στο Ιράκ και ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Όπως η Χαμάς, το ISIS είναι βαθιά ριζωμένο στις αστικές περιοχές. Και ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS έχει εργαστεί επιμελώς για να προστατεύσει τους αμάχους και να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο σκληρών μαχών», είπε ο Όστιν.

«Το μάθημα δεν είναι τι μπορεί να κερδηθεί σε έναν αστικό πόλεμο, προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Το μάθημα είναι ότι ένας αστικός πόλεμος μπορεί να κερδηθεί μόνο προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε έναν τέτοιο αγώνα, το κέντρο βάρους είναι οι άμαχοι. Και αν τους οδηγήσεις στην αγκαλιά του εχθρού, θα αντικαταστήσεις μια τακτική νίκη με μια στρατηγική ήττα».

Την προηγούμενη μέρα, οι μάχες ξεκίνησαν ξανά μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς μετά την κατάρρευση μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας. Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για την κατάρρευση της συμφωνίας και την ανανέωση της βίας.

Σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ ξεκίνησε μια ανελέητη χερσαία και αεροπορική εκστρατεία στη Γάζα που έχει σκοτώσει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους της οργάνωσης. Οι θάνατοι παρείχαν κίνητρο στις ένοπλες ομάδες να εξαπολύσουν επιθέσεις όχι μόνο κατά του Ισραήλ αλλά και εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες στρατιώτες των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν για τις επιθέσεις στα στρατεύματά της και έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές αντίποινων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν θα ανεχτούμε επιθέσεις σε αμερικανικό προσωπικό, αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν», είπε ο Όστιν. «Μέχρι να σταματήσουν, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας και να τιμωρήσουμε όσους τους επιτίθενται».

Golos Ameriki

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ