Μπελερης: Για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου η δίκη για το αίτημα χορήγησης άδειας του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, με την αλβανική δικαιοσύνη να μην αποφασίζει ούτε σήμερα αν θα του δοθεί άδεια ορκωμοσίας ή όχι.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, η δίκη του Φρέντι Μπελέρη αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά και θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου. «Είναι μοναδική περίπτωση αυτό που συμβαίνει στην Χειμάρρα» τόνισε ο Μπελέρης, μιλώντας στην έδρα του δικαστηρίου. «Είναι αδύνατον ο πρώην δήμαρχος να ασκεί ακόμη τα καθηκοντά του. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει μα λάβει τέλος. Πρέπει να επιλυθεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε. Η δίκη θα συνεχιστεί στα Τίρανα στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ το «παρών» έδωσε σήμερα στην διαδικασία και ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σημειώνεται ότι οι δικαστές ήταν οι ίδιοι που συνθέτουν την έδρα στην εκδίκαση της βασικής υπόθεσης Μπελέρη – Κοκαβέση περί «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές». Ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει εδώ και επτά μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων μαζί με τον στενό του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ