Ευθεία απειλή της Τουρκίας στο Ισραήλ για ενδεχόμενο χτύπημα εντός τουρκικού εδάφους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει τους τσαμπουκάδες η Τουρκία, επιβεβαιώνοντας όμως με αυτό τον τρόπο ότι αυτή κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική δράση της Χαμάς.

Η Τουρκία προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν προσπαθήσει να χτυπήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, όπως δήλωσε τούρκος αξιωματούχος της ΜΙΤ πριν από λίγο.

«Εκφράστηκαν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις προς τους συνομιλητές με βάση την δημοσιοποίηση ​​των δηλώσεων Ισραηλινών αξιωματούχων και κατέστη σαφές στο Ισραήλ ότι (μια τέτοια πράξη) θα είχε σοβαρές συνέπειες», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan του Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει τη Χαμάς στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Shin Bet. Δεν ήταν σαφές πότε ο επικεφαλής της Shin Bet Ronen Bar έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ή σε ποιον. Ο σταθμός όμως παρουσίασε το ηχητικό των δηλώσεων, αποτρέποντας έτσι οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την πιστότητα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ