Έβαλαν πλάτη στον Μητσοτακη: Δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από τον Φερχάτ Οζγκιούρ, οι υπόλοιποι βουλευτές που αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσαν «παρών» στις προκλητικές κυβερνητικές ρυθμίσεις υπέρ των servicers κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για τους servicers και την τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο υπέρ των μελών του ΤΑΙΠΕΔ, οι δέκα εκ των 11 που εγκατέλειψαν την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσαν «παρών» σε τρία άρθρα που προβλέπουν τα εξής:

1. Ακατάσχετο λογαριασμό των servicers

2. Οι servicers μπορούν να συνεργάζονται και με μη εποπτευόμενο από την ΤτΕ πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα

3. Παράταση των αδειών λειτουργίας των servicers χωρίς νέα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, «παρών» στα άρθρα 7, 38 και 40 δήλωσαν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτου, Σία Αναγνωστοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, ο ενδέκατος βουλευτής που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, καταψήφισε, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ενιαία γραμμή ή εάν υπήρχε, αυτή δεν τηρήθηκε. Ως προς την επί της αρχής ψηφοφορία, και οι 11 καταψήφισαν.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ