Νέα Αριστερά: Σάλος με το σήμα που παραπέμπει σε τράπεζα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι ειρωνίες που έκανα λόγο για τραπεζική αριστερά, λόγω της στάσης των 10 βουλευτών στο νομοσχέδιο για τους σερβισερς και είδαμε αυτο…

Στο «Νέα Αριστερά» κατέληξαν για το όνομα της κοινοβουλευτικής τους ομάδας οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα σήμερα έκαναν μια… διόλου αριστερή εμφάνιση στη Βουλή, δηλώνοντας «παρών» στις κυβερνητικές ρυθμίσεις υπέρ των servicers.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ η Πέτη Πέρκα αναμένεται να οριστεί γραμματέας.

Μέλη της ΚΟ θα είναι μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστόπουλου, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, η Μερόπη Τζούφη, ο Οζγκιούρ Φερχάτ και η Θεανώ Φωτίου.

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια – «Τραπεζική Αριστερά» η ομάδα Αχτσιόγλου

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ομάδας που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «παρών».

Η ομάδα των 11 καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής, δήλωσε «παρών» σε 3 άρθρα από τα 6 που τέθηκαν σε ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν την τροπολογία.

Το «παρών» τους όμως αφορά:

  • Να έχουν οι Servicers ακατάσχετο λογαριασμό
  • Να μην εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος
  • Να πάρουν παράταση στην άδεια λειτουργίας τους χωρίς να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί έξι άρθρων καθώς και μίας υπουργικής τροπολογίας, η οποία αφορά την εξαίρεση από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των συναλλαγών του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα σε σύνολο 297 βουλευτών ψήφισαν:

Υπέρ της αρχής: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 7: «Ναι» 190, «Οχι» 97, «Παρών» 10

Άρθρο 38: «Ναι» 158, «Οχι» 129, «Παρών» 10

Άρθρο 40: «Ναι» 190, «Οχι» 97, «Παρών» 10

Άρθρο 66: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 89: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Άρθρο 107: «Ναι» 158, «Οχι» 139

Υπουργική τροπολογία: «Ναι» 158, «Οχι» 139

ΔΗΜΟΦΙΛΗ