Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Αντώνης Καρυώτης: Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, αφαίρεσαν τις εικόνες, το σταυρό και το καντήλι που υπήρχαν κοντά στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις τρεις μήνες μετά τον άδικο και φρικτό θάνατο που βρήκε ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά, άγνωστοι, χωρίς ίχνος ντροπής και ανθρωπιάς, βεβήλωσαν το εικονοστάσι που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του, κοντά στο σημείο της τραγωδίας.

Τον 36χρονο, που επιθυμούσε να μπει στο πλοίο με προορισμό την Κρήτη, είχε σπρώξει από τον καταπέλτη μέλος του πληρώματος του «Blue Horizon», με συνέπεια να πνιγεί.

Συγγενείς του έχουν στήσει από τον Οκτώβριο ένα εικονοστάσι κοντά στην Πύλη Ε3, ωστόσο άγνωστοι το βεβήλωσαν, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη!

Όπως εξήγησαν συγγενικά πρόσωπα του Αντώνη, την τελευταία φορά που επισκέφτηκαν το εικονοστάσι, και ήταν άθικτο, ήταν την περασμένη Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου διαπίστωσαν έντρομοι ότι είχε υποστεί βεβήλωση.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, άγνωστοι άρπαξαν τις εικόνες, τον σταυρό, το καντήλι και οτιδήποτε άλλο είχαν τοποθετήσει στο εικονοστάσι του 36χρονου άνδρα, που στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου έκανε το πανελλήνιο να «παγώσει» με τον θάνατό του.

Μάλιστα, οι δράστες δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά πέταξαν και τη φωτογραφία του, ενώ ξερίζωσαν ακόμη και τα λουλούδια που είχαν φυτέψει οι δικοί του άνθρωποι για να τον «συντροφεύουν» στο εικονοστάσι.

Πλέον, στελέχη του Λιμενικού Σώματος που έχουν αναλάβει την υπόθεση συγκεντρώνουν υλικό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών. Εκτιμούν πως η βεβήλωση έγινε είτε την Παρασκευή είτε νωρίς το Σάββατο, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ