Προσοχη στα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια – Πως επηρεάζουν το ασύρματο ιντερνετ στο σπίτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οσοι ετοιμάζεστε να στολίσετε δέντρο ή ακόμη και όσοι το στολίσατε ήδη καλό θα ήταν να προσέξετε σε ποιο σημείο το έχετε τοποθετήσει, καθώς σύμφωνα με ερευνητές τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια «αλλάζουν τα φώτα» στο ασύρματο ίντερνετ.

Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ερευνα που έκαναν ειδικοί της εταιρίας παροχής ίντερνετ Zen Internet, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», διαπίστωσε ότι τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία επηρεάζουν το Wi-Fi και μειώνουν την ταχύτητα του ίντερνετ. Σε ακραίες περιπτώσεις, δε, μπορεί ακόμη και να «ρίξουν» την ασύρματη σύνδεση ίντερνετ.

«Αυτή την περίοδο του έτους τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι παντού – πάνω στο δέντρο σας και διάσπαρτα στο σπίτι σας» ανέφερε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της εταιρίας, με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας. «Δυστυχώς, αυτά τα ωραία, λαμπερά αντικείμενα που αναβοσβήνουν εκπέμπουν επίσης ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία κάνουν κακό στο Wi-Fi σας» πρόσθεσε. Εξήγησε ότι «αν τα λαμπάκια είναι λίγα, δεν έχουν μεγάλη επίπτωση, αλλά αν έχετε εκατοντάδες από αυτά στο σπίτι σας, η επίδρασή τους πολλαπλασιάζεται και μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές στο σήμα του Wi-Fi, ακόμη και να ρίξει τις συνδέσεις».

Η λύση στο πρόβλημα; Εύκολη. Οπως συμπεραίνεται στην έρευνα, αρκεί να τοποθετήσει κάποιος το χριστουγεννιάτικο δέντρο μακριά από το ρούτερ του ίντερνετ. Επίσης, καλό θα ήταν να μην είναι κοντά σε γραφεία και σε σημεία όπου κάποιος χρησιμοποιεί συχνά το ασύρματο δίκτυο για το κινητό του ή για άλλες συσκευές.

Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ατάκες για τις γιορτινές ημέρες που συγκεντρώσαμε ΕΔΩ για εσάς 

screencapture netakias 2023 12 01 25 2023 12 01 12 50 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ