Η τουρκόφιλη απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 60χρονη πρώην ΥΠΕΞ της Κολομβίας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η επιλογή του Γκουτέρες ως απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Η Μaria Angela Holguin Cuellar έγινε δεκτή και από το ψευδοκράτος, που απέρριπτε τις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και φυσικά το «ναι» δικαιολογείται απόλυτα, καθώς πρόκειται για ξεκάθαρα τουρκόφιλη.

Η 60χρονη Κολομβιανή διετέλεσε ΥΠΕΞ της χώρας από το 2010 έως το 2018 και υπήρξε μέλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη και πρέσβειρα της Κολομβίας στη Βενεζουέλα.

Όλο αυτό το διάστημα δεν έχανε ευκαιρία να λιβανίζει προκλητικά την Τουρκία. Παραχωρώντας συνέντευξη στο Anadolu παίνευε την Τουρκία αποκαλώντας την «σημαντικό σύμμαχο», ενώ χαιρέτισε τη στήριξη της Άγκυρας στη χώρα της: «Η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες της για να μας γνωρίσει και έδωσε υποστήριξη στην υποψηφιότητά μας για ένταξη στον ΟΟΣΑ από την αρχή».

Μάλιστα χαιρέτισε την υποστήριξη της Τουρκίας «στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων (FARC) και της κυβέρνησης» και μίλησε για τη… «γενναιοδωρία» της Τουρκίας προς την Κολομβία όσον αφορά στα θέματα γεωργίας όσο και το προσφυγικό.

Ακόμη το 2018 ευχαρίστησε δημόσια την Τουρκία για την στήριξή της στην προσπάθεια της Κολομβίας να ενταχθεί στον ΟΟΣΑ.

Την περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα το 2013, υποστήριξε το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα επιτύχει σύντομα την αποκατάσταση της εδαφικής του ακεραιότητας».

Αυτήν λοιπόν θα στείλει ο ΟΗΕ για να… λύσει το Κυπριακό και κανείς δεν έχει αμφιβολία ποιων τα συμφέροντα θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει! Κατά τα άλλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο μένουν στα χαρτιά, μιας και διαρκώς αναλαμβάνουν απεσταλμένοι τουρκόφιλοι μέχρι το μεδούλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ