Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ελενα Κουντουρα για την ανάπτυξη των δικτύων πολύ υψηλής ταχύτητας στην Περιφέρεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις διαπραγματεύσεις της «Πράξης για τις υποδομές Gigabit» εντάχθηκε η ανάπτυξη των δικτύων πολύ υψηλής ταχύτητας στην Περιφέρεια. Όπως εξήγησε η εισηγήτρια και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έλενα Κουντουρά, είναι κομβικής σημασίας τα δίκτυα πολύ υψηλής ταχύτητας Internet επόμενης γενιάς με προσιτό οικονομικό κόστος στα νησιά μας και την υπόλοιπη Ελλάδα.

«H εγκατάσταση δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας gigabit αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τον ψηφιακό μετασχηματισμός της Ένωσης, αλλά και της ευρωπαϊκής ψηφιακής οικονομίας. Είναι θεμελιώδους σημασίας για την διασφάλιση μιας ψηφιακής κοινωνίας, στην οποία κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από τα ψηφιακά δικαιώματα.

Αυτό εξασφαλίζει η νέα νομοθεσία που θα είναι υποχρεωτική για όλα τα Κράτη Μέλη και θα μειώνει την γραφειοκρατία, απλοποιώντας τις διαδικασίες και επιταχύνοντας την διαδικασία χορήγησης αδειών, ώστε οι φορείς εκμετάλλευσης να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην ανάπτυξη αυτών των δικτύων» επισήμανε η ευρωβουλευτής.

Κάποιες από τις θέσεις που στήριξε η Έλενα Κουντουρά

Προωθούνται μέτρα για την ταχεία ανάπτυξη των δικτύων στις απόκεντρες περιοχές και τα νησιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποχρεώσεις πρόσβασης θα επεκταθούν σε εμπορικά κτήρια σε περιοχές με κακή κάλυψη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δημόσια κτήρια διαθέσιμα για υποδομή υποδοχής.
Η Πράξη παραμένει υπό μορφή Κανονισμού ως βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική και ταχεία ανάπτυξη δικτύων gigabit σε ολόκληρη την ΕΕ.
Ενισχύεται ο συντονισμός μεταξύ των δημόσιων Αρχών κατά την διαδικασία χορήγησης αδειών.
Καταργούνται τα τέλη για τους χρήστες στις κλήσεις εντός της ΕΕ. Για την προστασία των πολιτών από τις υπερβολικές τιμές.
Ψηφιοποιημένο σύστημα υποβολής αίτησης για άδειες, το οποίο θα μειώσει το διοικητικό κόστος και φόρτο εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ