Αποκάλυψη Χατζηθεοδοσίου: «Χάρισαν 500 εκατομμύρια σε εταιρία και βάζουν κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Πολιτική απόφαση και εξέλιξη του σχεδίου Πισσαρίδη για την εξάλειψη του 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την επιβολή ενός “κεφαλικού φόρου επί δικαίων και αδίκων” έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας, σε συνέντευξή του στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, για το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και τη θέσπιση τεκμαρτού εισοδήματος τουλάχιστον 10.920 ευρώ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Αντιθέτως θα έπρεπε, όπως ανέφερε, να δοθούν κίνητρα, μέσω φοροαπαλλαγών, στους πολίτες για τη συλλογή αποδείξεων.

Όπως επισήμανε, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το “μαύρο” χρήμα στην Ελλάδα φτάνει τα 40 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσω του νέου φορολογικού να εισπράξει 600 εκατ. ευρώ.

“Αν τελικά εισπράξει τα 600 εκατ. η κυβέρνηση είναι κάτι λιγότερο από το 5% της φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας. Γιατί δεν ασχολείται με το υπόλοιπο 95%;”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκανε λόγο για “πολιτική απόφαση” και εξέλιξη του σχεδίου Πισσαρίδη για την εξάλειψη του 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

“Ζητάμε ισονομία, ίδια αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων”, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και διερωτήθηκε γιατί δεν ασχολείται η κυβέρνηση με την φοροαποφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων.
netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ