Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Γηροκομείο του τρόμου: Έδωσαν σε 92χρονη να πιει μαζί με τα χάπια της αντί για νερο, μπουκαλάκι με καθαριστικο υγρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης για την υπόθεση της 92χρονης η οποία φιλοξενούνταν σε γηροκομείο και άφησε την τελευταία της πνοή όταν ήπιε καθαριστικό που της έδωσε νοσηλεύτρια!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί αναζητούν το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του ιδρύματος στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί το ανατριχιαστικό περιστατικό.

Παράλληλα, κάμερες θα έχουν «πιάσει» και το άτομο που τοποθέτησε το μπουκάλι με το καθαριστικό αντί για ένα μπουκάλι με νερό το οποίο κατανάλωσε η άτυχη ηλικιωμένη στο ντουλάπι με τα μπουκάλια και τα ποτήρια.

Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι δεν διαθέτει κάμερα ασφαλείας, ωστόσο, υπάρχει στην είσοδο του χώρου που είναι κοινόχρηστη.

Για το περιστατικό με τον θάνατο της ηλικιωμένης υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο 53χρονος ιδιοκτήτης της μονάδας, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη και μια 23χρονη νοσηλεύτρια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις τους αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου. Παράλληλα, κατασχέθηκε το μπουκάλι με το υγρό, στο οποίο θα γίνει ανάλυση.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία, που έκανε στην Αστυνομία συγγενικό πρόσωπο της 92χρονης, εργαζόμενοι της μονάδας έδωσαν το πρωί της Δευτέρας στην τρόφιμο -που πάσχει από άνοια- καθαριστικό-απολυμαντικό, για να πάρει τα χάπια της, αντί για νερό! Λίγο αργότερα, η ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή, με την είδηση να έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία.

Είχε επιβληθεί αναστολή της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία, ότι από τον Ιούνιο, με την υπ’ αριθμ 176713 απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, είχε επιβληθεί αναστολή της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση ερευνάται με τεράστια προσοχή, την ώρα που οι μνήμες από το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά που ευθύνεται για τον θάνατο πολλών ηλικιωμένων, είναι ακόμη νωπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ