Το Ισραήλ ζητά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν,  αντέδρασε έντονα στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον κάλεσε ξανά να παραιτηθεί,  αναφέρουν οι Times of Israel.

«Σήμερα, ο γενικός γραμματέας έφτασε σε ένα νέο ηθικό χαμηλό», είπε ο Ερντάν.

Πρόσθεσε ότι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός «είναι στην πραγματικότητα μια έκκληση προς τη Χαμάς να συνεχίσει τη βασιλεία του τρόμου στη Γάζα».

«Το διαστρεβλωμένο όραμα του γενικού γραμματέα παρατείνει μόνο τις μάχες στη Γάζα επειδή δίνει στους τρομοκράτες της Χαμάς ελπίδα ότι ο πόλεμος θα σταματήσει και θα μπορέσουν να επιβιώσουν», είπε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

«Καλώ και πάλι τον Γενικό Γραμματέα να παραιτηθεί άμεσα. Ο ΟΗΕ χρειάζεται έναν γενικό γραμματέα που υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όχι έναν γενικό γραμματέα που ενεργεί σύμφωνα με ένα σενάριο που έχει γράψει η Χαμάς», δήλωσε ο Γκιλάντ Ερντάν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Τόνισε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Χάρτη του ΟΗΕ, έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για οποιοδήποτε θέμα απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Γκουτέρες αυτή την εβδομάδα ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να οργανώσει μια συνάντηση για να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα και να ζητήσει ανθρωπιστική εκεχειρία.

Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως σύμμαχοι του Ισραήλ και έχοντας δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν έχουν υποστηρίξει ακόμη αυτήν την πρωτοβουλία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ