Επίσκεψη Ερντογαν: και πάλι ξεγλίστρησε από την απομόνωση, ελέω Αθήνας και αυτή την φορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα τα «κατάφερε», κατάφερε να ξεπλύνει Ερντογάν και Τουρκία.

Υπέγραψαν Αθήνα και #Αγκυρα μεταξύ τους και ένα χαρτί, ένα χαρτί στο «πνεύμα αδελφικής φιλίας». Όχι, η Τουρκία δεν απέσυρε το «Casus beli», ούτε και τις απαιτήσεις της εις βάρος των κυριαρχικών της Ελλάδας δικαιωμάτων.

Το «χαρτί» αυτό, νερόβραστο. Δεν λέει τίποτα. Γιατί τότε το υπέγραψαν; Μην ανησυχείτε ξέρουν αυτοί. Προοίμιο είναι των επόμενων που θα ακολουθήσουν. Τα επόμενα, νερόβραστα δεν θα είναι.

Τρία σημεία, σε ρόλο μάντη:

1. Τα 6 ν.μ. με μικρές «παραλλαγές» θα είναι σε ένα άλλο «χαρτί» που θα ακολουθήσει. Η #Ελλάδα θα γραφτεί στην ιστορία ως η μόνη χώρα όπου δεν εφαρμόζονται τα 12 ν.μ. (Αιγαίο τουλάχιστον).
2. Νησιά στο #Αιγαίο θα αποστρατικοποιηθούν.
3. Η ίδια (η φιλίκοη των ξένων) Αθήνα θα προωθήσει την αίτηση της Άγκυρας για «F-16s» και όχι μόνο. Ήδη μας προετοίμασαν γι’ αυτό ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης με γελοίους ισχυρισμούς ως δικαιολογία. Το δε «χαρτί» που υπεγράφη σε «πνεύμα αδελφικής φιλίας» ήδη δίνει στην Άγκυρα ένα όπλο για να τα «απαιτήσει».

Η Κύπρος για την Αθήνα κείται μακράν. Το «Σχέδιο Ανάν» ζει και βασιλεύει:

1. Το ρήγμα μεταξύ Αθήνας-Λευκωσίας και επί της ουσίας αχανές. Το παράδοξο που δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων είναι που η #Λευκωσία με σθένος ενισχύει τις «ερμαφρόδιτες» διπλωματικές και εφιαλτικές κινήσεις της Αθήνας.
2. Στην Κύπρο, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χαριεντιζόταν με τον Τούρκο ομόλογο του, και ο δεύτερος τη τάξη υπουργός βαθεία και με λαγνεία υποκλινόταν στον κατακτητή της, ο κατοχικός στρατός αναβάθμιζε τα οχυρωματικά του έργα, ακόμα και σε σημεία εντός της «Νεκρής Ζώνης».
3. Φωνή βοώντος επί του συγκεκριμένου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στον Ερντογάν. Απλά μια αναφορά επί του Κυπριακού για να ικανοποιήσει το κομμάτι της Ελληνικής γνώμης που ακόμη αντιδρά.
4. Ο Κύπριος Πρόεδρος ένα από τα ίδια και παρόμοια. Αναφερόμενος επί του θέματος δήλωσε ότι «υπάρχει μια αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης από τουρκικής πλευράς». Μια «αμφισβήτηση»;
5. Ακόμα και για την κατάργηση σε 10 νησιά της βίζας σε Τούρκους πολίτες, πράξη της Αθήνας που υπονομεύει την «στρατηγική» της Λευκωσίας σύνδεσης της ένταξης της Τουρκίας στην #ΕΕ με κατάργηση της τουρκικής βίζας, με προϋπόθεση αναγνώρισης της Κύπρου από την Τουρκία και προόδου στο Κυπριακό, ο Κύπριος Πρόεδρος δεν διαμαρτυρήθηκε. Γιατί;

Και πάλι «βγάζω το καπέλο» στον Ερντογάν. Σαν φίδι και πάλι ξεγλίστρησε από την απομόνωση, ελέω Αθήνας και αυτή την φορά. Μαέστρος διπλωματίας.

Τα τελευταία χρόνια απειλούσε την Ελλάδα και φλέρταρε με το Ισραήλ. Τώρα απειλεί το Ισραήλ και φλερτάρει την Ελλάδα. Στοίχημα πως θα δούμε το ίδιο έργο να παίζεται ξανά;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ