Ένταση στο Kontra για τους 424 προσαχθέντες – Επειδή δεν μπορούν να πιάσουν τον ένοχο μάζεψε το μισό γήπεδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτό το σκεπτικό, κάθε φορά που δεν μπορούν να πιάσουν κάποιον παραβατικό θα μαζεύουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα;

Ένταση προκλήθηκε στην εκπομπή Kontra24 όταν η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη υποστήριξε την μαζική προσαγωγή – σκούπα των 424 ατόμων μετά τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ,

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός το βράδυ της Πέμπτης εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδας, προχώρησε η Αστυνομία. Ο 31χρονος, στέλεχος των ΜΑΤ, χειρουργήθηκε και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, κατά πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 424 άνθρωποι, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Κρίσιμα θα είναι τα προσεχή 24ωρα για τον τραυματία αστυνομικό που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, αφού χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις. Στο γήπεδο βρίσκονταν μόνον οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ο 31χρονος αστυνομικός υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη «μάχη» για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος υπέστη κατά τη διάρκεια της νύχτας καρδιακή ανακοπή, αλλά η ΚΑΡΠΑ απέβη σωτήρια, καθώς επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία ύστερα από 10 λεπτά περίπου.

Ακολούθησε η επέμβαση κατά την οποία ανευρέθη και αφαιρέθηκε από τον μηρό του αστυνομικού μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 εκατοστών, καθώς και άλλα μεταλλικά θραύσματα από την περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τις 22.00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό και πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, όπου χειρουργήθηκε ο αστυνομικός, μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ