Τα μαχητικά Su-57 θα μπορούν να εκτοξεύουν ένα σμήνος μίνι-drones, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ειδικότερα, για χρήση στο μαχητικό Su-57, έχουν δημιουργηθεί μικρότερα drones που θα μπορούν να εκτελούν όχι μόνο αποστολές αναγνώρισης, αλλά και επίθεσης. Αυτά τα μίνι UAV θα ελέγχονται κατά την πτήση από πιλότο μαχητικού.

Το Su-57 θα μπορεί να μεταφέρει τέτοια μίνι-drones για διάφορους σκοπούς σε μια εξωτερική πλεξούδα και στο διαμέρισμα μέσα στην άτρακτο, και στη συνέχεια να τα εκτοξεύει στον αέρα. Αναμένεται ότι το μαχητικό θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει πολλά drones ταυτόχρονα και να ελέγξει αυτήν την ομάδα drones», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Επιπλέον, τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ηλεκτρονικό πόλεμο και για να διαρρήξουν τις αντιαεροπορικές άμυνες του εχθρού. Ρίχνοντας πάνω από δώδεκα από αυτά τα drones, τα μαχητικά Su-57 μπορούν να υπερφορτώσουν τα κανάλια πληροφοριών του εχθρού και να εξαπολύσουν μια συγκεντρωμένη επίθεση στα συστήματά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Βρετανούς, το Su-57 συνεχίζει να επιδεικνύει μαχητική αποτελεσματικότητα.

Στον βρετανικό Τύπο, αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν ήδη αποτελεσματικές επιθέσεις κατά των θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Με τον πύραυλο R-37M μάλιστα, μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά ουκρανικά αεροσκάφη από απόσταση 200 χιλιομέτρων, χωρίς να φύγουν από τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας…

Η Ελλάδα δυστυχώς, λειτουργεί προσηλωμένη στις συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, παρά το τεράστιο κόστος των τελευταίων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ