Εκρηκτική παρέμβαση του Ευαγγελου Αντωναρου: Η κυβέρνηση αυτοσυγχαίρεται, αυτοθαυμάζεται, αυτό-παραμυθιάζεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είναι μια κακά οργανωμένη κοινωνία.
Και αποχαρβαλώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
Αυτό είναι το δυσάρεστο συμπέρασμα μετά από 4,5 χρόνια μητσοτακικής κυριαρχίας. Κι ας είχε υποσχεθεί ο ατάλαντος γόνος-πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις κι αλλά παρόμοια..
Το κράτος σηκώνει στην πράξη τα χέρια ψηλά.
Καθημερινά.
Η προσπάθεια εξιχνίασης εγκληματικών πράξεων γίνεται ασυντόνιστα και στα τυφλά.
Όσες δεν “βολεύουν” το καθεστώς Μαξίμου, όπως η υπόθεση των υποκλοπών, μπαίνουν με διάφορες μεθοδεύσεις κάτω από το χαλί.
Η απονομή δικαιοσύνης σε μια πολιτισμένη χώρα — όπου υποτίθεται ότι πρέπει να κυριαρχεί το τεκμήριο της αθωότητας για όλους — καρκινοβατεί.
Το κράτος, δηλαδή όσοι συγκεντρώνουν την ΑΠΟΛΥΤΗ Εξουσία στα χέρια τους στο Μαξίμου, παρανομεί ανεξέλεγκτα.
Μερικά πρόσφατα παραδείγματα:
() Μετά τη άγρια δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ έγιναν συλλήψεις και προφυλακίσεις πάνω από 100 Κροατών (όλοι ακροδεξιοί;). Η εξιχνίαση του στυγερού εγκήματος δεν σημείωσε ουσιαστική προοδο. Χθες μόλις μάθαμε ότι καμμιά 20αριά από αυτούς αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι — με περιοριστικούς όρους που θα ελέγχει ποιος;
() Μετά το προχθεσινό βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού σε αθλητική συνάντηση έγιναν αδιάκριτες κι αθρόες προσαγωγές πάνω από 420 ατόμων. Χωρίς να τους επιτραπεί οποιαδήποτε επικοινωνία με δικηγόρους. Χωρίς να εξηγηθεί γιατί δεν έγινε προσπάθεια από την αρχή να περιοριστεί ο αριθμός των υποπτων σε πολύ μερικές δεκάδες άτομα. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Λατινική Αμερική.
() Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε — μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας — νόμο με τον οποίο επιβάλλεται οριζόντιος κεφαλικός φόρος σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Έτσι το κράτος θεωρεί εκ προοιμίου φοροφυγάδες (δηλαδή ενόχους!!!) όλους αυτούς τους Έλληνες πολίτες. Κι ομολογεί ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή την οποία ΤΟ ΙΔΙΟ και κανείς άλλος ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Όχι το αντίθετο: Δεν εχει ο πολίτης την υποχρέωση να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, δηλαδή ένοχος.
() Παραμονές Χριστουγέννων κάποια δημόσια αρχή — δεν με ενδιαφέρει ποια, ούτε τον μέσο πολίτη τον ενδιαφέρει — αποφάσισε να αρχίσει ασφαλτόστρωση της Βασιλίσσης Σοφίας, κεντρικής αρτηρίας προς το κέντρο της Αθήνας. Λες κι έχουν βαλθεί κάποιοι να ταλαιπωρήσουν κι άλλο τους ανθρώπους. Απορώ, ειλικρινά, τι μυαλά κουβαλάνε.
Αυτά είναι σημάδια παρακμής.
Αυτά είναι σημάδια μη λειτουργίας όλων των μηχανισμών.
Από τη διαφύλαξη της τάξης και της ασφαλείας.
Από την επιβολή της δικαιοσύνης.
Από την αποτελεσματική χρήση της τόσο πολυδιαφημισμένης ψηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου που προφανώς λειτουργεί κυρίως στα εύκολα — όπως την αποστολή μηνυμάτων μέσω του 112. Όχι όμως στα ουσιαστικά. Όπως θα ήταν η διασταύρωση φορολογικών στοιχείων.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αυτοσυγχαίρεται και να αυτοθαυμάζεται.
Δικαίωμα της να αυτό-παραμυθιάζεται.
Όλο και περισσότερο όμως δυσκολεύεται να παραμυθιάζει τους πολίτες, παρά τον ασφυκτικό έλεγχο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία προσπαθεί να καθυποτάξει ακόμη περισσότερο. Με πρόστιμα, απειλές και μαζικές αγωγές πρώην αξιωματούχων της.
“Η κοινωνία βράζει\, κυρίως λόγω του άδικου φορολογικού. Αλλά και για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς”, μου είπαν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο δυο έμπειροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τους οποίους ο ένας μάλιστα ανήκει στη στενή σφαίρα επιρροής του Μητσοτάκη.
Τι σημαόινει αυτό; Ίσως όχι πολλά. Τουλάχιστον για την ώρα. Αλλά κάτω από την επιφάνεια της παραπλανητικής κοινωνικής ηρεμίας γίνονται διεργασίες που ίσως δεν είναι ευδιάκριτες.
Η έλλειψη — για την ώρα — καλά κι αποτελεσματικά οργανωμένης αντιπολίτευσης φαίνεται να κάνει ακλόνητη την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτακη και της ηγετικής του ομάδας.
Αλλά – όπως έχει αποδείξει η σύγχρονη πολιτική μας ιστορία – οι κυβερνήσεις στη χώρα μας σπάνια πέφτουν επειδή υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Συνήθως πατάνε μόνες τους τα κορδόνια τους. Ειδικά όταν έχουν την λαθεμένη αυτοπεποίθηση ότι τίποτε κακό δεν μπορεί να τους συμβει. Κι αρχίζουν να κάνουν το ένα λάθος και τη μία αστοχία μετά την άλλη. Και κυρίως: Να ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει τη σιωπή της κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ