Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν οι Έλληνες – Όλα πανάκριβα και η κυβερνηση αδιαφορεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά ετοιμάζονται σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο πρωθυπουργός δείχνει να αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε ότι φέτος έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 21.000 έλεγχοι, με έμφαση στην αθέμιτη κερδοφορία και την παράνομη διακίνηση, με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Έχουν ήδη γίνει δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ΔΙ.Μ.Ε.Α. Έχουν επιβληθεί, όπως γνωρίζετε, πολλά πρόστιμα. Τα μισά από αυτά έχουν ήδη εισπραχθεί και νομίζω ότι έχει εμπεδωθεί και στην ίδια την αγορά ότι υπάρχει ένας μηχανισμός του κράτους ο οποίος μπορεί να εντοπίζει παραβάσεις, όπως είναι, παραδείγματος χάρη, η υπέρβαση του καθορισμένου περιθωρίου κέρδους ή οι πλασματικές εκπτώσεις, και να παρεμβαίνει κατασταλτικά ώστε να προστατεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός και κυρίως να προστατεύεται ο καταναλωτής» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «γι’ αυτό και εργαλεία όπως η μόνιμη μείωση τιμών, το ταμπελάκι 5%, αυτά τα μέτρα έχουν ξεχωριστή σημασία. Παραπάνω από 1.200 προϊόντα έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο της μείωσης των τιμών».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο «Καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο χαρακτήρισε… εργαλείο για την συγκράτηση των τιμών! «Θα είναι ακόμα ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τις τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση ειδικά στα κρεατικά προϊόντα, ώστε να μπορούμε να δούμε τιμές οι οποίες -γιατί όχι;- να είναι χαμηλότερες και από τις τιμές που είχαμε το περασμένο Πάσχα. Και βέβαια, θέλω να συγχαρώ συνολικά το υπουργείο και ειδικά τη Γενική Γραμματεία για την εισαγωγή νέων ψηφιακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν αφενός τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά, αφετέρου τον καταναλωτή να συγκρίνει προϊόντα και όταν κρίνει ότι μπορεί και θέλει να καταγγείλει αθέμιτες πρακτικές, να είναι σε θέση να το κάνει» δήλωσε ο Μητσοτάκης την ώρα που τα ελληνικά προιόντα πωλούνται σε σούπερ μάρκετ του εξωτερικού στη μισή τιμή!

Πυρά από την αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης τονίζει ότι «με ευχολόγια και διαπιστώσεις δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια».

«Στην παραδοχή ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας τελικά δεν μπορούμε να προσβλέπουμε μόνο στην αυτορρύθμιση των αγορών αλλά απαιτείται παρέμβαση και έλεγχος από το κράτος, προέβη ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.ΜΕ.Α). Δυστυχώς, αυτή η παραδοχή δεν συνοδεύτηκε με συγκεκριμένα μέτρα αλλά με ένα ευχολόγιο και μία ακόμη αναφορά στα αναποτελεσματικά ημίμετρα που έχει λάβει η κυβέρνηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο αφήγημα της εισαγόμενης ακρίβειας, την ώρα που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και οι ανατιμήσεις σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η εκτίναξη του κόστους ζωής, η καλπάζουσα ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια είναι αποτέλεσμα μίας αναποτελεσματικής, ανεύθυνης και άτολμης κυβερνητικής πολιτικής» καταλήγει ο κ. Γιαννούλης.

Βελόπουλος: «Όταν δεν μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη και να δώσεις λύση διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την σημερινή επίσκεψή του στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ότι “η αγορά λειτουργεί εύρυθμα και με διαφάνεια”, συνιστά τον ορισμό της “αποποίησης ευθύνης”», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Σύμφωνα λοιπόν με τον “ανεύθυνο” πρωθυπουργό, η ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι “εισαγόμενη”, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έκλεισε τους λιγνίτες, συνεχίζει να επιτρέπει την κερδοσκοπία του “καρτέλ” των καυσίμων και του “καρτέλ λιανικής” καθώς τα ίδια προϊόντα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από ότι στο εξωτερικό».

«Όταν δεν μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη και να δώσεις λύση διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα. Για τον κύριο Μητσοτάκη, πάντα φταίνε οι άλλοι αλλά ποτέ η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ατάκες για τις γιορτινές ημέρες που συγκεντρώσαμε ΕΔΩ για εσάς 

screencapture netakias 2023 12 01 25 2023 12 01 12 50 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ