Ένα συσκευασμένο βούτυρο προκάλεσε το αλλεργικό σοκ και την ανακοπή στην 17χρονη κοπέλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα συσκευασμένο βούτυρο πιθανότατα είναι ένοχο για το αλλεργικό σοκ και την ανακοπή που υπέστη μια 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι στο ξενοδοχείο στη Κρήτη στο οποίο κατέλυε μαζί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε η ΕΡΤ, η ανήλικη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς όταν σταμάτησε η καρδιά της έμεινε για αρκετά λεπτά της ώρας χωρίς οξυγόνο πριν την επαναφέρουν οι γιατροί. Μάλιστα, έκαναν προσπάθειες επί δέκα λεπτά και τελικά τα κατάφεραν.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως μόλις η κοπέλα κατανάλωσε την επίμαχη τροφή και είχε τα πρώτα συμπτώματα κατάλαβε αμέσως τι συμβαίνει και πήγε στο δωμάτιο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της. Πιθανότατα η 17χρονη να είχε πάθει κάτι ανάλογο στο παρελθόν γι’αυτό είχε μαζί της τις ενέσεις.

Στο δωμάτιο της έσπευσε λίγη ώρα αργότερα μια καθηγήτρια που συνόδευε τα παιδιά όταν η 17χρονη αργούσε να επιστρέψει και την εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις. Η καθηγήτρια ξεκίνησε να κάνει ΚΑΡΠΑ και ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Τέλος, από το ξενοδοχείο ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την αλλεργία της ανήλικης και ότι στη συσκευασία του βουτύρου αναγραφόταν ότι είναι προϊόν γάλακτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ