Η θανατηφόρα ακρίβεια σε μια χώρα οι πολίτες της οποίας είναι ήδη εξαθλιωμένοι, από τα διαδοχικά μνημόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Ακρίβεια

«Το φαινόμενο της ασύμμετρης αύξησης των τιμών παραγωγής και των τιμών στο ράφι, είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ελληνικής αγοράς αυτή τη στιγμή. Ντομάτες, πορτοκάλια, μήλα, σταφύλια γνωρίζουν τον τελευταίο καιρό μεγάλη αύξηση των τιμών τους – οι οποίες είχαν ήδη καταγράψει σημαντικές αυξήσεις και το προηγούμενο διάστημα».

Η θανατηφόρα ακρίβεια, σε συνδυασμό με τους μισθούς που είναι ανάλογοι της παραγωγικότητας των εργαζομένων, σχεδόν 3,5 φορές χαμηλότεροι από τους μέσους στην ΕΕ, αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας – οι Πολίτες της οποίας είναι ήδη εξαθλιωμένοι, από τα τρία διαδοχικά μνημόνια.

IMG 8556

Σαν να μην έφτανε δε αυτό, η κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τους φόρους – όπως με τη διατήρηση των ίδιων συντελεστών στις αυξημένες τιμές, με την άνοδο των αντικειμενικών αξιών που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ ή με το νέο κεφαλικό φόρο των τεκμηρίων κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, κυρίως επειδή δεν νομοθετεί για τη μάστιγα του AirBnb αλλά, αντίθετα, επιβάλλει ΦΠΑ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (όπως και στα ταξί), τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη – καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την διαβίωση μίας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Στα πλαίσια αυτά, εάν δεν αντιδράσουν οι Έλληνες, η κατάσταση τους θα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό – ενώ εάν η κυβέρνηση θεωρεί πως απλά θα αντικαταστήσει αυτούς που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, τα παιδιά μας δηλαδή με φθηνούς ξένους, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ