Η συμβουλή της Δομνας Μιχαηλίδου για το περπάτημα που προκάλεσε εντονες αντιδράσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατάμε όλοι 8 χιλιόμετρα την ημέρα…” απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τις συγχωνεύσεις σχολείων με αποτέλεσμα οι μαθητές να περπατούν έως και 2 χιλιόμετρα την μέρα σε ένα περιβάλλον με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

@avgerinosx

Επιστροφή στο 1930 – Κλείνουν σχολεία για να μην προσλάβουν δάσκαλους και καθηγητές με τουε μαθητές να πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία και η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι το περπάτημα κάνει καλό (!) και πως ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει να περπατάμε όλοι 8 χλμ την ημέρα για καλή υγεία. #μητσοτακης #δομνα #σχολειο #σχολείο #νεαδημοκρατια #μαθητής #foryou #fy #pov #mitsotakis kyriakos mitsotakis Μητσοτάκης Κυριάκος

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

«Δεν είναι πρόβλημα τα παιδιά να περπατούν 1,5 χλμ για να πάνε στο σχολείο τους» ήταν ουσιαστικά η απάντηση της υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη!

Λέγοντας μάλιστα ότι το… περπάτημα κάνει στα παιδιά, χωρίς ουσιαστικά να σκέφτεται την επικινδυνότητα για τους μαθητές που πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα.

Αυτό ακριβώς απάντησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, για τις συγχωνεύσεις σχολείων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα του 4ου Γενικού Λυκείου με το 17ο, του 4ου Γυμνασίου με το 13ο και 3ου ημερησίου Γυμνασίου με το 12ο.

Καμία διαβούλευση αλλά ούτε και ενημέρωση είχε προηγηθεί για αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών.

Με αυτές τις συγχωνεύσεις τα παιδιά θα αναγκαστούν να περπατάνε, σε μια πόλη με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και κίνηση οχημάτων, για 1,5 και 2 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε λέγοντας πως οι συγχωνεύσεις δεν είναι… το απόλυτο κακό και επιμένοντας πως το περπάτημα κάνει καλό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ