Σάλος με τη Δόμνα Μιχαηλίδου που στέλνει τους μαθητές 2 χιλιόμετρα μακριά με χίονι και βροχή γιατί… «Το περπάτημα κάνει καλό»

Εξοργιστική δήλωση - «Το περπάτημα κάνει καλό» λέει για τις συγχωνεύσεις σχολείων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατάμε όλοι 8 χιλιόμετρα την ημέρα ήταν η απάντηση που έδωσε στο κλείσιμο σχολείων γιατί βρίσκει λεφτά να πληρώνει 1.000 ευρώ την ημέρα τον Διοικητή της ΔΕΗ αλλά όχι 800 ευρώ το μήνα για να προσλάβει 1.000 εκπαιδευτικούς

@avgerinosx

Επιστροφή στο 1930 – Κλείνουν σχολεία για να μην προσλάβουν δάσκαλους και καθηγητές με τουε μαθητές να πρέπει να απομακρυνθούν από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία και η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι το περπάτημα κάνει καλό (!) και πως ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει να περπατάμε όλοι 8 χλμ την ημέρα για καλή υγεία. #μητσοτακης #δομνα #σχολειο #σχολείο #νεαδημοκρατια #μαθητής #foryou #fy #pov #mitsotakis kyriakos mitsotakis Μητσοτάκης Κυριάκος

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

Η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το περπάτημα κάνει καλό και το συστήνει ο ΠΟΥ, αποτελεί μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις συγχωνεύσεις σχολείων που θα αναγκάσουν πολλούς μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο νέο τους σχολείο. Η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη και προσβάλλει τη νοημοσύνη των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι το περπάτημα δεν είναι μόνο θέμα υγείας, αλλά και θέμα ασφάλειας, χρόνου και ποιότητας ζωής.

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΖΗΤΩ

Η κ. Μιχαηλίδου αγνοεί επιδεικτικά τις επιπτώσεις που θα έχουν οι συγχωνεύσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνική συνοχή. Δεν απαντά στο ερώτημα γιατί γίνονται οι συγχωνεύσεις, ποιος είναι ο στόχος τους και ποια είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται. Αντίθετα, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι το περπάτημα είναι ένα πλεονέκτημα και όχι ένα μειονέκτημα, βασιζόμενη σε μια γενική σύσταση του ΠΟΥ, που δεν λαμβάνει υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες και τις ανάγκες των μαθητών.

Η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου είναι μια προσβολή για την εκπαίδευση και μια απειλή για το δημόσιο σχολείο. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν πρέπει να δεχτούν αυτήν την πολιτική, που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την υποβάθμιση της παιδείας. Πρέπει να αγωνιστούν για τη διατήρηση των σχολείων τους, για τη βελτίωση των υποδομών και των προγραμμάτων τους και για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Το περπάτημα είναι καλό, αλλά η εκπαίδευση είναι καλύτερη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PY-L4mS02nE?si=b0rzjPBztOhSDpbM&start=864]

netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ