Για άλλη μια φορά απορρίφθηκε το αίτημα του Μπελερη να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ειδικό δικαστήριο για τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, απέρριψε το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας να ορκιστεί.

Οι υποστηρικτές του, έξω από το δικαστήριο διαμαρτυρήθηκαν με πανό που έγραφε «Η Χειμάρρα επέλεξε τον Μπελέρη ως δήμαρχο, η τυραννία δεν θα νικήσει».

2 36

Ο πρόεδρος του Κόμματος «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», Βαγγέλης Ντούλες μίλησε στα αλβανικά ΜΜΕ μετά την απόρριψη του δικαστηρίου στο αίτημα του Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας.

Ο Ντούλες δήλωσε ότι η υπόθεση κατά του Μπελέρη ενορχηστρώνεται από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει συμφέροντα να κρατήσει τον Γιώργο Γκόρο ως δήμαρχο της Χειμάρρας προκειμένου να αλλοτριώσει περιουσίες και συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δημοκρατία μας. Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακοφωνία της δικαιοσύνης όπου το κείμενο, η μουσική και η ενορχήστρωση γίνονται από έναν αποκλειστικό συγγραφέα, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Εδώ και μήνες ο Μπελέρης στερείται το βασικό του δικαίωμα, όπως και οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα της επιλογής. Εξέλεξαν δήμαρχο στο δήμο και δήμαρχο δεν έχουν.

Το θέμα είναι ένα και μοναδικό. Ο Ράμα ζητά πάση θυσία προσπαθεί να κρατήσει επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας έναν δήμαρχο που δεν έχει ψηφιστεί από τους πολίτες για να συνεχιστούν οι διαφθορές που στοχεύουν στην αλλοτρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Δεν πρόκειται για παρέμβαση στις υποθέσεις της δικαιοσύνης αλλά για μια άποψη που μπορούμε να εκφράσουμε για μια απόφαση.

Η παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι αυτό που ακούσατε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Ράμα. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές που δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο που υπονομεύει το κράτος δικαίου, το τεκμήριο της ανεξαρτησίας», είπε ο Ντούλες.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ