Δωρα Αυγερη: Κόλαφος κατα της Κυβέρνησης Μητσοτακη για τα μέτρα για την οπαδικη βια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία», τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού παραθέτει αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «την δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και την θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας δεν θα την πληρώσουν, ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι πολίτες και η πολιτεία», η ίδια σχολίασε ότι «αυτό το ακούμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, μετά από κάθε τραγικό περιστατικό δολοφονικής οπαδικής βίας που συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά είναι πολλά».

Δημοσιοποίησε απόσπασμα από συνέντευξη του πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη: «Εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ», ότι «βλέπετε ότι μιλάμε λίγο και πιστεύω ότι κάνουμε αρκετά. Μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι αυτό μία ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους αυτό το οποίο περιμένει όλη η ελληνική κοινωνία».

Η Δώρα Αυγέρη σημείωσε ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προχωρούσε στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων. Ενάμιση χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2023, Κροάτες χούλιγκαν διέσχιζαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νεκρός ακόμη ένας νέος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Κατσουρής. Ο πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, ανακοινώνει τα ίδια μέτρα για τη βία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει για μια ακόμη φορά πόσο αποφασισμένος είναι. Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Λόγια και μόνο λόγια. Το περασμένο Σάββατο, μετά την επίσκεψή του στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την άμεση εφαρμογή τεσσάρων μέτρων.

Η κυβέρνηση φαίνεται να τα υιοθετεί. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ