Η Πατριωτική Ομιλία Καραμανλή που δεν έπαιξαν τα ΜΜΕξαπάτησης – «Καρφιά» στους Εθνομηδενιστές του Μεγάρου Μαξίμου

Ομιλία «καταπέλτης» Κώστα Καραμανλή για την διακήρυξη της Αθήνας και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στην Αλεξανδρούπολη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, την ανάγκη για εθνική ενότητα και συναίνεση, και την αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδίκασε την πρόσφατη διακήρυξη της Αθήνας, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ερντογάν για την επανέναρξη του διαλόγου, λέγοντας ότι είναι μια παγίδα που θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και να ενισχύσει την άμυνά της, χωρίς να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα κυριαρχίας.

Επίσης, τόνισε την σημασία της ενότητας του λαού και της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, καλώντας την αντιπολίτευση να μην υποκύψει στον πειρασμό της εκμετάλλευσης της κρίσης. Τέλος, υπενθύμισε τον ρόλο και την υποστήριξη της Ευρώπης, ζητώντας από την ΕΕ να επιδείξει αλληλεγγύη και να εφαρμόσει κυρώσεις στην Τουρκία, αν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο.

Στην ομιλία του, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στην ανάγκη για μια πιο ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, και στην αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του εθνικισμού και του ακροδεξιού φανατισμού στην Ευρώπη, και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ξεχνούν τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ενεργό μέλος της ΕΕ και να συμβάλλει στην επίλυση των κοινών προκλήσεων, όπως η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ