Παύλος Πολακης απο το Ελαφονήσι: Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Το Ελαφονήσι επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 12/12/2023 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τις ζημιές που προκάλεσε ο υδροστρόβιλος που έπληξε την περιοχή στις 25 Νοεμβρίου.
    Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική για μια έκταση 15 περίπου στρεμμάτων όπου η καταστροφή ήταν ολοσχερής και αφορούσε όχι μόνο την παραγωγή ντομάτας, που βρισκόταν ελάχιστες μέρες πριν την συγκομιδή, αλλά και το σύνολο της θερμοκηπιακής υποδομής.
    Με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια τους οι παραγωγοί που επλήγησαν εξήγησαν στον Βουλευτή πως με κόστος που αγγίζει περί τα 45.000 ευρώ ανά στρέμμα για να ξαναστήσουν τα θερμοκήπια τους με χαμένη την παραγωγή που υπολογίζεται περί τα 15.000 κιλά ντομάτας ανά στρέμμα, με τα έξοδα δανεισμού και τα κόστη παραγωγής της σοδιάς που έχασαν να τρέχουν, είναι αδύνατον να επιβιώσουν χωρίς την μέριμνα της πολιτείας και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.
    Στη συνέχεια ο κύριος Πολάκης μετέβη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου -Χρυσοσκαλίτισσας όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους συνεταιριστές και να του εκθέσουν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
    Έπειτα από την διεξοδική ενημέρωση που είχε ο κύριος Πολάκης τους είπε:
    «Είναι πράγματι τραγικό το μέγεθος της καταστροφής για τους παραγωγούς που επλήγησαν και που ο ίδιος διαπίστωσα.
    Η μόνη δυνατότητα για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ξαναστήσουν τις ζωές τους οι άνθρωποι είναι να αποζημιωθούν άμεσα αφενός από τον ΕΛΓΑ για την χαμένη παραγωγή τους και αφετέρου από το πρόγραμμα Deminimis ή από το αποθεματικό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να κατασκευάσουν εκ νέου τα θερμοκήπια τους. Τις αμέσως επόμενες μέρες, στα πλαίσια του θεσμικού μου ρόλου θα ζητήσω με ερώτηση που θα καταθέσω την αντιμετώπιση του προβλήματος από τον αρμόδιο Υπουργό και με τις συγκεκριμένες προτάσεις. Θεωρώ όμως απαραίτητο, ύστερα και από την διαπίστωση πως μέσα σε διάστημα λιγότερο των τεσσάρων ετών η περιοχή σας επλήγη για δεύτερη φορά από φυσική καταστροφή, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να επαναδιατυπωθούν και να προβλεφθούν από τον ΕΛΓΑ οι καταστροφές που πρέπει να αποζημιώνονται καθώς οι υδροστρόβιλοι για παράδειγμα δεν συμπεριλαμβάνονται στους καιρικούς κινδύνους που μπορούν να αποζημιωθούν όταν προκαλέσουν καταστροφές μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας.. Αυτονόητο είναι πως με όλες μου τις δυνάμεις θα σταθώ στο πλευρό σας, όπως το έπραξα και στις καταστροφές που έγιναν το 2019 και γι αυτό σήμερα έρχομαι κοιτώντας σας στα μάτια και δεσμευόμενος πως θα υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα σας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ