Εκδηλωση Μνήμης για τα 80 χρόνια από τo Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.30 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 80 χρόνια από τo Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα σας προσκαλούμε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων σε ανοιχτή συζήτηση-ημερίδα με θέμα:

«ΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Θα μιλήσουν:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ

Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πληρεξούσιος στο Διεθνές Δικαστήριο για την υπόθεση Γερμανία κατά Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα, με θέμα: Η νομική πτυχή της διεκδίκησης των αποζημιώσεων: Υπάρχει επόμενο βήμα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας (Πάντειο-Σορβόννη),πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής ΔΝΤ, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, με θέμα: Το γερμανικό σύνδρομο ηγεμονίας και οικονομικής επιβολής από τα χρόνια της Κατοχής μέχρι τις μέρες μας: Η ελληνική περίπτωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ

Δημοσιογράφος-συγγραφέας με θέμα: Η ατιμωρησία των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου, η μεγάλη ληστεία της Κατοχής και η απεμπόληση των ελληνικών διεκδικήσεων όπως αναδεικνύονται μέσα από το βιβλίο: « Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945 , κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΖΩΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ.

Μετά το πέρας των παρεμβάσεων οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό. Μαρτυρική Πόλη Καλαβρύτων, 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ & ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

kalavrytapress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ