Νίκος Δενδιας και Στεφανος Κασσελακης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικος Δενδιας και Στεφανος Κασσελακης τίμησαν με την παρουσία τους τα θύματα της ναζιστικης θηριωδίας στις εκδηλώσεις της 80ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση εκπροσώπησα σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση, εδώ στα Καλάβρυτα. Στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, αποδίδοντας τον απαιτούμενο φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι όλες αυτές οι επέτειοι είναι ευκαιρίες εθνικής αναστόχασης και λειτουργούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Τέλος, ως προς το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που επανειλημμένος έχω πει ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας, δηλαδή υπό την προηγούμενη ιδιότητά μου. Το ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση παραμένει απολύτως ανοικτό».

IMG 8688

Μάλιστα ειδαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να κανει και τον Σταυρό του οδεύοντας στον Μητροπολιτικό Ναό της μαρτυρικής πόλης, αλλά και στο Μνημείο του τόπου εκτέλεσης Καλαβρυτινών από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κασσελάκη:

«Σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο τόπο, τον ιερό τόπο πριν από 80 χρόνια έχασαν τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι, οικογένειες, απόγονοι που δεν ήρθαν ποτέ σε αυτόν τον τόπο, στην ιστορία του. Όλοι εμείς που είμαστε στην Πολιτεία και επισκεπτόμαστε εδώ αυτή την ημέρα έχουμε μια τεράστια ευθύνη, να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν και ο Μανώλης Γλέζος. Και για να το παραφράσω, ακόμα κι αν είναι να κερδίσουμε και ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής.

Είμαι πολύ συγκινημένος. Πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της, αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση. Θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ και παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούνε όλους τους μαρτυρικούς τόπους από τα Κατοχικά χρόνια και να υποστηρίξουνε μια καλύτερη Ελλάδα από εδώ και πέρα με λιγότερη διχόνοια. Χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σα χώρα. Ας εμπνευστούμε από εδώ στα Καλάβρυτα σήμερα».

Φωτογραφιες και βιντεο απο τις εκδηλώσεις δημοσίευσε και το Site newsbreak.gr 

.

nb keimeno kalavryta6nb

nb keimeno kalavryta5nb

nb keimeno kalavryta nbnb keimeno kalavryta1 nbnb keimeno kalavryta2nb

nb keimeno kalavryta3nb

.

Ακολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ