Στην Τουρκια ο πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου: Είδε Ερντογάν και Κουρτουλμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (Κοινοβουλίου),  Νουμάν Κουρτουλμούς, εξήγησε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, την πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας στη Λιβύη στο τρέχον στάδιο, στη συνάντησή τους στην Άγκυρα σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με λιβυκό δημοσίευμα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνάντηση μεταξύ Κουρτουλμούς και Ακίλα, ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν «τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις κοινοβουλευτικές σχέσεις, εκτός από «μια αξιολόγηση της πρόσφατης κατάστασης των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα».

Η πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας στη Λιβύη

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Κουρτουλμούς, διαβεβαίωσε τον Ακίλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «η πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας στη Λιβύη είναι να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και ευημερία».

Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα παράταση της παραμονής του τουρκικού στρατού για άλλα δύο χρόνια στη δυτική Λιβύη, που βρίσκεται υπό τη διοίκηση του πρωθυπουργού της Τρίπολης, αλ Ντμπεϊμπά.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αμπντουλάχ Μπελχάκ ανέφερε ότι ο Ακίλα «επιβεβαίωσε στον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης τη θέση της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, και ότι αποστολή του είναι να εποπτεύει τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές».

Συνάντηση του Ακίλα με τον Ερντογάν

Ο Ακίλα έφτασε στην Άγκυρα χθες το απόγευμα της Τρίτης, συνοδευόμενος από τέσσερα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και ορισμένους Τούρκους αξιωματούχους.

Το γραφείο ενημέρωσης του κοινού του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε ότι ο Ακίλα συναντήθηκε κατά την άφιξή του στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου, Νουμάν Κουρτουλμούς, και συζήτησαν μια σειρά πολιτικών φακέλων και διμερών σχέσεων.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ωστόσο, συνάντηση του Ακίλα Σάλεχ με τον Τούρκο πρόεδρο, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.

Al Wasat

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ