Πώς θα λειτουργεί το νεο σύστημα ταυτοποίησης στα γήπεδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την διαβεβαίωση, ειδικότερα, ότι η επιστροφή των φιλάθλων μετά τις 12/2 στα γήπεδα της Super League θα γίνει υπό συνθήκες κανονικότητας και νομιμότητας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (ΓΓΑ), Γιώργος Μαυρωτάς.

Μίλησε εξάλλου για το νέο σύστημα ταυτοποίησης κατά την είσοδο στις κερκίδες. «Μέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ο έλεγχος των καμερών μια φορά το χρόνο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τώρα θα υπάρξει μία καθημερινή επιτήρηση για το εάν δουλεύουν τα συστήματα και να παίρνουμε την έγκριση από την αστυνομία. Στο θέμα της εισόδου των θεατών στα γήπεδα δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, θα είδαν ότι δεν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται αστυνομική δύναμη για την ταυτοπροσωπία».

Για την άμεση εφαρμογή του συστήματος, είπε: «Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων που και αυτές έχουν κοινό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό. Δεν θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι. Δεν θα χρειάζεται να δείχνεται την ταυτότητά σας. Για να βγει το εισιτήριο, θα έχει γίνει ταυτοπροσωπία για την έκδοση του εισιτηρίου. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο μη ταυτοποίησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ