Το Ισραήλ αποκρύβει τις προσεγγίσεις πλοίων στα λιμάνια του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε οδηγία προς τις λιμενικές αρχές για την αποτροπή της προβολής διαδικτυακών πληροφοριών των πλοίων που προσεγγίζουν ή πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμάνια της χώρας.

Η οδηγία μπορεί επίσης να επιτρέψει την απόκρυψη πλοίων που μεταφέρουν φορτίο από την Τουρκία στο Ισραήλ, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Globes, το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έστειλε οδηγία στους επικεφαλής των λιμένων της χώρας ζητώντας να αφαιρεθούν οι πληροφορίες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων από τις ιστοσελίδες τους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η εν λόγω οδηγία εκδόθηκε την ημέρα που οι δυνάμεις Χούτι της Υεμένης εκτόξευσαν πύραυλο κρουζ σε ένα νορβηγικό δεξαμενόπλοιο που επρόκειτο να προσεγγίσει στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοντ.

Η οδηγία του Ισραήλ για απόκρυψη πληροφοριών για πλοία στα ισραηλινά λιμάνια, ενδέχεται, επίσης, να οδηγήσει στην απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με πλοία που πηγαίνουν από την Τουρκία στο Ισραήλ, όπως τονίζεται.

Οι απειλές από τους Χούτι της Υεμένης

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη έχουν απειλήσει να εμποδίσουν τη διέλευση όλων των πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Ο Γιαχία Σέρι, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 9 Δεκεμβρίου: «Εάν τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα δεν εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης (Χούτι) θα εμποδίσουν τη διέλευση (μέσω την Ερυθρά Θάλασσα) των πλοίων που πηγαίνουν στην Σιωνιστική οντότητα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους και θα γίνει νόμιμος στόχος των δυνάμεών μας».

Ο Σέρι τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα:

 «Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, προειδοποιούμε όλα τα πλοία και τις εταιρείες να μην συναλλάσσονται με ισραηλινά λιμάνια».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ