Εντονες αντιδράσεις των γιατρών για τη δήλωση της Κεραμεως στον Νίκο Ευαγγελάτο για τους γιατρούς του δημοσίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενη στα χαμηλά μισθολόγια των γιατρών, αλλά και γενικότερα των υγειονομικών της δημόσιας υγείας, έκανε μια άθλια δήλωση που μόνο υποτιμητική –μεταξύ πολλών άλλων- μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σχολιάζοντας το «τσουνάμι» αποχωρήσεων των γιατρών από τις δημόσιες δομές υγείας (με κατεύθυνση τις ιδιωτικές), η Νίκη Κεραμέως είπε το εξής αμίμητο:

«Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση, εννοείται αυτό, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι αμελητέο βέβαια. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο … Το δημόσιο είναι ένας χώρος από τον οποίο αποκομίζει κανείς μια τεράστια εμπειρία».

Όσο για τα σχόλια που προκάλεσε αυτή η δήλωση περί… εμπειρίας;

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και επικεφαλής της νευροχειρουργικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Πάνου Παπανικολάου:

«27 χρόνια ειδικευμένος Νευροχειρουργός που έχουν περάσει από τα χέρια μου χιλιάδες ασθενείς και ακούω τις μ@λ@κί@ς της Παρακμέως μόλις δυο μέρες μετά την σκανδαλώδη ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία ο κάθε ΝΔιορισμένος χαρτογιακάς αρχιδοξύστης διοικητάς θα παίρνει 4πλάσιο μισθό από μένα».

Εξάλλου, τι να τα κάνει κανείς τα λεφτά; Αρκεί η «εμπειρία» για να επιβιώσει και να πληρώνει τους λογαριασμούς του…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ