Πεδίο μάχης η Αλβανική βουλη με καπνογόνα και φωτοβολίδες για την συμφωνία με την Ιταλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στην Βουλή της Αλβανίας, παρότι μάς έχει συνηθίσει σε επεισόδια και προπηλακισμούς. Αυτήν την φορά οι βουλευτές της γειτονικής χώρας, η οποία αξιώνει να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπέρασαν πραγματικά εαυτούς!

Επ’ αφορμή της συμφωνίας με την Ιταλία για κέντρα μετανααστών επί αλβανικού εδάφους, την οποία έκρινε αντισυνταγματική το αρμόδιο δικαστήριο της χώρας, το Κοινοβούλιο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Δεν «πέρασε» από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ιταλία

Μέλη της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισέλθουν στην Βουλή καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές με την βοήθεια μπράβων(!) προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν. Τελικά, κατάφεραν να μπουν από την πίσω πόρτα.

Στην αλβανική Βουλή επρόκειτο να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση η συμφωνία με την Ιταλία, κάτι που δεν επετεύχθη. «Από την στιγμή που το (Συνταγματικό) Δικαστήριο θα εξετάσει την συμφωνία, η διαδικασία της κύρωσης από την Βουλή αναστέλλεται μέχρι την τελεσίδικη απόφαση, στις 18 Ιανουαρίου 2024» αναγνώστηκε μέσα στην αίθουσα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με καπνογόνα και φωτοβολίδες, τα οποία άναψαν παρουσία και των μπράβων που είχαν επιστρατευθεί από την κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ