Βασίλης Γραμμένος: Σε «Κολομβίες» έρχονται μόνο «επενδυτές» τύπου Εσκομπάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής της πολύπαθης Αθήνας, έκανε μία σύνδεση της δημόσιας ασφάλειας με τις επενδύσεις και τον ρυθμό ανάπτυξης.

Στηλιτεύοντας το γεγονός ότι οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με το έγκλημα να έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, σημείωσε κάτι το οποίο δεν πρέπει να έχει ξανακουστεί στο κοινοβούλιο: Ότι η δημόσια ασφάλεια είναι όντως κριτήριο ανάπτυξης και επενδύσεων!

Ποιος υγιής επενδυτής στα αλήθεια θα επενδύσει σε μία χώρα που καλπάζει η εγκληματικότητα; Μόνο τα «κοράκια»! Τα λεγόμενα vulture funds που έρχονται να αρπάξουν δημόσιο πλούτο και να φύγουν!

Μπορεί να ήταν ρηξικέλευθη η προσέγγιση του Βασίλη Γραμμένου, ήταν όμως απόλυτα σωστή. Σε κάθε σοβαρή πολυεθνική η οποία ετοιμάζεται να επενδύσει σε μία τρίτη χώρα ή ακόμα και σε μία πολιτεία εντός των ΗΠΑ, ο δείκτης της δημόσιας ασφάλειας του τόπου επένδυσης, έχει βαρύνουσα σημασία στην αξιολόγηση της! Αυτός ήταν και ο λόγος που πολυεθνικές εγκαταλείπουν τον Σαν Φρανσίσκο, όπου η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, των ναρκωτικών κλπ.

Οπότε, δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει η αδιαμφισβήτητη ορθότητα της παρέμβασης του βουλευτή, αλλά το γιατί είναι ο μόνος που αναφερθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον προϋπολογισμό.

Σε χώρες τύπου «Κολομβίας», οι μόνοι που ευδοκιμούν είναι επενδυτές τύπου «Εσκομπάρ»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ