Η αστυνομία στα Σκοπια κατάσχεσε 4,3 τόνους μαριχουάνας, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα (15.12.2023) ότι αστυνομικοί, με εντολή του Δικαστηρίου του Γκόστιβαρ, κατέσχεσαν μαριχουάνα στο χωριό Βραπτσίστε, συνολικής ποσότητας 4341 κιλών αξίας άνω των 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η ποσότητα μαριχουάνας κατασχέθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης η οποία ανακάλεσε την άδεια καλλιέργειας κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς του επιχειρηματία, λόγω των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στην επιχείρηση.

«Την περασμένη περίοδο, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας και του αστυνομικού τμήματος του Γκόστιβαρ σε συντονισμό με την Επιτροπή για την αξιολόγηση της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων όσον αφορά τον χώρο, τον εξοπλισμό και το προσωπικό για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είχαν πραγματοποιήσει έκτακτο έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν πολυάριθμες παρατυπίες, για τις οποίες το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία του Γκόστιβαρ βάσει του άρθρου 95 γ του νόμου για τον έλεγχο των ναρκωτικών».

2 50

«Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, κατασχέθηκαν 4341 κιλά ναρκωτικής μαριχουάνας και τοποθετήθηκαν στον Οργανισμό Διαχείρισης Κατασχεμένων Περιουσιακών Στοιχείων».

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχίσουν στο μέλλον τους ελέγχους σε επιχειρηματίες που έχουν άδεια καλλιέργειας κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς για να διαπιστωθούν πιθανές παρατυπίες στη λειτουργία τους», όπως αναφέρει το πρακτορείο MIA.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ