Νετανιάχου: Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, παρά τις διεθνείς πιέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαστε σε πόλεμο για την ύπαρξή μας.

Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, παρά τις διεθνείς πιέσεις και παρά το αφόρητα βαρύ τίμημα που μας επιβάλλει ο πόλεμος στην πτώση των αγαπημένων μας γιων και κορών. Το κράτος του Ισραήλ θρηνεί για τον τραγικό θάνατο τριών από τους απαχθέντες μας Alon Shamriz, Samer Talalka και Yotam Haim.

Όταν ενημερώθηκα για την τρομερή τραγωδία – με συγκλόνισε. Ο Alon, ο Samar και ο Vitam επέζησαν από την κόλαση για 70 ημέρες. Ήταν μόλις ένα βήμα μακριά από την ελευθερία, άγγιξαν πραγματικά τη λύτρωση και τότε έγινε η καταστροφή. Μου ράγισε την καρδιά. Έσπασε την καρδιά ολόκληρου του έθνους. Οι καρδιές μας πάνε στις οικογένειες την ώρα που έχουν ανάγκη.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι σημαντικό για μένα να ενισχύσουμε και τους μαχητές μας. Θυσιάζουν τις ψυχές τους για να πετύχουν μια συντριπτική νίκη επί των εχθρών μας και να επιστρέψουν τους ομήρους μας. Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τις ζωές των μαχητών μας, του καθενός από αυτούς, και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μην πληγωθούν.

Από τη χθεσινή τραγωδία, με κυνηγούσε μια σκέψη – «Τι θα είχε συμβεί αν μόνο κάτι ήταν διαφορετικό». Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σκέψη είναι κοινή από όλους σας. Ήμασταν τόσο κοντά στο να τους αγκαλιάσουμε τώρα. Αλλά δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Όποιος έχει πολεμήσει στο πεδίο της μάχης ξέρει ότι η απόσταση μεταξύ νίκης και καταστροφής είναι τρίχα. Μέσα στον απέραντο πόνο, θα μάθουμε τα μαθήματα, θα τα εφαρμόσουμε και δεν θα υποχωρήσουμε στη στρατιωτική και πολιτική προσπάθεια να φέρουμε όλους τους απαχθέντες στο σπίτι με ασφάλεια.

Με όλη τη βαθιά λύπη θέλω να διευκρινίσω: η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη τόσο για την επιστροφή των απαχθέντων όσο και για την επίτευξη της νίκης επί των εχθρών μας. Χωρίς τη στρατιωτική πίεση, δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα περίγραμμα που θα είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση 110 απαχθέντων. Και μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης θα οδηγήσει στην απελευθέρωση όλων των απαχθέντων μας. Οι οδηγίες που δίνω στη διαπραγματευτική ομάδα βασίζονται σε αυτή την πίεση και χωρίς αυτήν δεν έχουμε τίποτα.

Ισραηλινοί πολίτες,
Χθες ανάψαμε το τελευταίο κερί του Χανουκά. Εκείνες τις μέρες, στον αγώνα για την ύπαρξή μας, τέσσερις από τους πέντε Χασμονιανούς έπεσαν και εξασφάλισαν τη νίκη του Ισραήλ εναντίον ενός εχθρού που ήθελε να εξοντώσει τον λαό μας. Ακόμη και αυτές τις μέρες, σε δύσκολες μάχες στη Jabaliya, στη Sajaya, στο Khan Yunis και σε άλλα μέρη, οι Μακκαβαίοι της εποχής μας έπεσαν στον αγώνα ενάντια σε έναν εχθρό που θέλει να μας καταστρέψει. Χάσαμε αγαπημένους ήρωες, γενναίους και αφοσιωμένους πολεμιστές και διοικητές όπως κανένας άλλος, ήρωες που έπεσαν στο πεδίο της μάχης για να συνεχίσουμε να ζούμε στη χώρα μας, για να μην κοπεί το νήμα της ζωής μας.

Μαζί με εσάς, πολίτες του Ισραήλ, αγκαλιάζω τις οικογένειες των πενθούντων. Κλαίω μαζί τους. Ως μέλος της οικογένειας των πενθούντων, ξέρω ότι μέχρι την τελευταία μέρα δεν θα σταματήσουν να τους λείπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν θα σταματήσουν να κλαίνε για το τι και ποιον χάθηκε. Μίλησα με τη χήρα και τους γονείς του αείμνηστου αντισυνταγματάρχη Tomer Greenberg, διοικητή του 13ου τάγματος στην Ταξιαρχία Golani, έπεσε ηρωικά αυτή την εβδομάδα μαζί με τους στρατιώτες και τους υφισταμένους του. Τους είπα αυτό που λέω σε όλους τους αδελφούς και τις αδερφές μου, τα μέλη των οικογενειών των πενθούντων, ξέρω ότι ο πόνος που σκίζει την καρδιά σας δεν θα φύγει ποτέ. Αλλά υπάρχει μια παρηγοριά: να διασφαλίσουμε ότι οι ήρωές μας δεν έχουν πέσει μάταια, να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να επιτευχθεί η συνολική νίκη.

Διευκρίνισα επίσης αυτή την αποφασιστικότητα στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, με τον οποίο συναντήθηκα τις προάλλες. Εκτιμώ πολύ την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ – στη βοήθεια στην επιστροφή των απαχθέντων μας, στην παροχή όπλων στον IDF, στον περιορισμό των προσπαθειών στον ΟΗΕ να σταματήσουν οι μάχες και σε άλλα πράγματα επίσης. Επαναλαμβάνω στους φίλους μας: είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος – μέχρι να εξαλείψουμε τη Χαμάς, μέχρι να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες μας και μέχρι να διασφαλίσουμε ότι στη Γάζα δεν υπάρχει πλέον κανένας παράγοντας που να εκπαιδεύει την τρομοκρατία, να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, και στέλνει τρομοκρατία.

Το λέω αυτό σε όλο τον κόσμο, πολλοί στον κόσμο το καταλαβαίνουν και το παραμένω και απόψε. Αυτό δεν είναι “πολιτική” – αυτό είναι πολιτική. Αυτή είναι η πολιτική μου, και σήμερα μπορώ να πω – αυτή είναι η επιθυμία μιας τεράστιας πλειοψηφίας του λαού. Δεν θα μας αφήσω να αντικαταστήσουμε το Χαμαστάν με το Φαταχστάν, ας αντικαταστήσουμε τον Χαν Γιουνίς με την Τζενίν Δεν θα αφήσω το κράτος του Ισραήλ να επαναλάβει το μοιραίο λάθος του Όσλο, το οποίο έφερε στην καρδιά της χώρας μας και της Γάζας τα πιο ακραία στοιχεία των αραβικών κόσμο που έχουν δεσμευτεί για την εξόντωση του Κράτους του Ισραήλ και που εκπαιδεύουν τα παιδιά τους για αυτόν τον σκοπό.

Η συζήτηση μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ δεν αφορά το «αν» θα εξαλειφθεί το Κράτος του Ισραήλ, αλλά μόνο για το «πώς» να γίνει. τρομερή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής απλώς αρνούνται να καταδικάσουν τη σφαγή, και μερικοί από αυτούς μάλιστα τη δοξάζουν με ευχαρίστηση. Άρα θα κυβερνήσουν τη Γάζα την «επόμενη μέρα»; Δεν μάθαμε τίποτα Ως πρωθυπουργός του Ισραήλ, δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό.

Είναι σημαντικό να το διευκρινίσουμε ήδη. Γιατί μεταξύ φίλων πρέπει να λέει κανείς την αλήθεια και όχι να τρέφει ψευδαισθήσεις, πόσο μάλλον για ένα υπαρξιακό και μοιραίο θέμα σαν αυτό. Επαναλαμβάνω λοιπόν στους φίλους μας: μετά την εξάλειψη της Χαμάς – η Λωρίδα της Γάζας θα αποστρατικοποιηθεί, θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο ασφαλείας του Ισραήλ και δεν θα υπάρχει κανένας παράγοντας σε αυτήν που θα μας απειλεί και κανένας παράγοντας που θα εκπαιδεύει τα παιδιά της να μας καταστρέψει.

Θέλω να πω σε εσάς πολίτες του Ισραήλ, η νίκη θα πάρει χρόνο. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Παρά τον τεράστιο πόνο, παρά τη θλίψη που μας σκίζει τις καρδιές, παρά τις διεθνείς πιέσεις – συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει – μέχρι να πετύχουμε τη νίκη.

μαζί θα πολεμήσουμε,
και με τη βοήθεια του Θεού,
μαζί θα νικήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ