Ρωσικό μαχητικό Σουχόι συνετρίβη στο Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-22 που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν συνετρίβη κοντά στη λίμνη Περισάν στα νοτιοανατολικά του Καζερούν.

Αναφέρθηκε ότι ο πιλότος προσγειώθηκε με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό στην ιρανική κρατική τηλεόραση, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tesnim της χώρας, δημοσίευσε τις πληροφορίες ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία των Φρουρών της Επανάστασης.

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής των αεροδρομίων της περιφέρειας Φαρς, Φαχρεντίν Κεσαβάρζ  ανέφερε ότι το μαχητικό  αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στη λίμνη Περισάν στα νοτιοανατολικά του Καζερούν, πρόσθεσε ότι το μαχητικό κατέπεσε από τεχνική δυσλειτουργία.

Το Su-22, μια εξαγόμενη διαμόρφωση του αεροσκάφους Su-17 που αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία Sukhoi, χρησιμοποιείται ενεργά από το Ιράν. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-22 συνετρίβη στην επαρχία Hormuzgan στα νότια της χώρας λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ