Μαυροβούνιο: Σημαντική μείωση του πληθυσμού δείχνει η απογραφή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 490.114 πολίτες στο Μαυροβούνιο και το τελικός αριθμός των κατοίκων μπορεί να φθάσει το μισό εκατομμύριο ή λιγότερο, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά και συνέπεια του γεγονότος ότι ποτέ δεν είχαμε δημογραφική πολιτική, ανέφερε το podcast του CDT “Action”, μια εκπομπή της οποίας το θέμα ήταν η συμμόρφωση με τη Συμφωνία Απογραφής, σημειώνει η ραδιοτηλεόραση Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «αν εξαιρέσουμε τους αλλοδαπούς που έχουν καταγραφεί οι Μαυροβούνιοι φθάνουν τους 420.430 πολίτες που είναι μια καταστροφή για τη χώρα.

2 52

Η κυβέρνηση χθες ανέφερε ότι δόθηκε παράταση της απογραφής πληθυσμού και νοικοκυριών στο Μαυροβούνιο για άλλες δέκα ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Γκόρνταν Στογιάνοβιτς, βουλευτής του Κινήματος «Europe Now» (PES) και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής της απογραφής, δήλωσε:

«Δεν είχαμε ποτέ δημογραφική πολιτική, νομίζουμε ότι δημογραφική πολιτική είναι να πληρώνεις μια γυναίκα όταν γεννάει παιδί. Αυτήν την πολιτική δεν την σκέφθηκε κανείς και δεν νοιάστηκε για τον πληθυσμό από την ανεξαρτησία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ