Σεισμος μεσα στη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ακόμη σεισμός «ταρακούνησε» την Κωνσταντινούπολη, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αυτή τη φορά, με την ισχυρή σεισμική δόνηση να γίνεται αισθητή και στις γύρω περιοχές.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά, με το εστιακό βάθος της να είναι περίπου στα 11 χιλιόμετρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός, ο οποίος καταγράφηκε στις 23.53 τοπική ώρα (22.53 ώρα Ελλάδος) ήταν εντάσεως 4,1 βαθμών, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γιάλοβας, στα νότια της Κωνσταντινούπολης, με το εστιακό βάθος του να υπολογίζεται στα 11,18 χλμ.

Οι ντόπιοι σεισμολόγοι δηλώνουν καθησυχαστικοί, με τον καθηγητή Dr. Övgün Ahmet Ercan να υποστηρίζει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς μια δόνηση τέτοιου μεγέθους δεν αποτελεί παρά μια τυπική απελευθέρωση έντασης. Τονίζει δε πως δεν περιμένει (άμεσα) κάποιον μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως τo Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (European-Mediterranean Seismological Centre – EMSC) αναφέρει πως η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ