Ο Τατάρ ζήτησε από τον Πούτιν να αναθεωρήσει την πολιτική του προς το Ψευδοκράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν άμεσες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

 Ο Τατάρ τόνισε: «Προσωπικά ζητώ από τον Πρόεδρο Πούτιν να ασχοληθεί με το θέμα των σχέσεων με τη Βόρεια Κύπρο».

Η Ρωσία αποφάσισε να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο Ψευδοκράτος και αποφάσισε να ανοίξει προξενείο προκειμένου να τηρηθούν οι υποχρεώσεις έναντι των Ρώσων πολιτών.

Ζητά άμεσες διπλωματικές σχέσεις

Μιλώντας στον ρωσικό Τύπο ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε από τη Μόσχα να αναγνωρίσει την κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό ως κράτος.

Σε δήλωση του στο πρακτορείο TASS, ο Τατάρ είπε τα εξής:

Ευχόμαστε οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να αναπτυχθούν και να επεκταθούν, για το λόγο αυτό εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Ρώσους.

Ζητώ από τις ρωσικές αρχές και τον Πρόεδρο Πούτιν να αντιμετωπίσουν προσωπικά το θέμα της σχέσης με τη Βόρεια Κύπρο.

«Ζητώ από τη Μόσχα να επανεξετάσει την πολιτική της»

Δηλώνοντας ότι το Κρεμλίνο πρέπει να επαναξιολογήσει την πολιτική του για την Κατεχόμενη Κύπρο, ο Τατάρ είπε:

Ζητώ από τη ρωσική ηγεσία και τον ρωσικό λαό να επανεξετάσει την πολιτική της έναντι της ‘ΤΔΒΚ’, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην Ουκρανία και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μαζί με τις παγκόσμιες αλλαγές.

«Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία»

Ο Τατάρ είπε ότι οι άμεσες σχέσεις της Μόσχας με τη Βόρεια Κύπρο «θα ωφελήσουν επίσης την Τουρκία, η οποία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», και πρόσθεσε:

Η Ρωσία ανέλαβε δράση γιατί δεν ένιωθε ασφαλής λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι πρέπει να εκτιμήσουν αυτό που θέλει η Τουρκία:

Οι Τουρκοκύπριοι έχουν κυριαρχικά δικαιώματα σε δικό τους κράτος στο βόρειο τμήμα του νησιού, αλλά αυτοδιάθεση σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ensonhaber

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ