Σημαντικές δηλώσεις του Λόιντ Όστιν για Υεμένη και τον πόλεμο στο Ισραηλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον θα δημιουργήσει έναν διεθνή συνασπισμό στην αντιμετώπιση των απειλών επιθέσεων από την Υεμένη, για τη «διασφάλιση της ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ο Όστιν, από το Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία συμμετείχε κι ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκαλάντ, ότι θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική συνάντηση των υπουργών Άμυνας, αύριο Τρίτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απειλές που προκύπτουν από τους Χούτι της Υεμένης.

Δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προμηθεύει το Ισραήλ με τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζεται στον πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας, «συμπεριλαμβανομένων ζωτικών πυρομαχικών, τακτικών οχημάτων και συστημάτων αεράμυνας».

Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο πόλεμος με την Χαμάς

Ο Όστιν τόνισε ότι δεν θέλει η Ουάσινγκτον να επιβάλει  στο Ισραήλ οποιοδήποτε «χρονοδιάγραμμα ή προϋποθέσεις» για τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι είναι μια «καθαρά ισραηλινή επιχείρηση».

Για την Ερυθρά Θάλασσα

Με τη σειρά της, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει αξιωματικούς του ναυτικού για να συμμετάσχουν σε μια προγραμματισμένη διεθνή επιχείρηση, με επικεφαλής την Αμερική, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της Υεμένης έχουν επιβεβαιώσει, περισσότερες από μία φορές, ότι δεν θα στοχοποιήσουν κανένα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα εάν κατευθύνεται προς διεθνή λιμάνια , τονίζοντας ωστόσο, θα στοχεύσει πλοία που κατευθύνονται μόνο προς ισραηλινά λιμάνια, μέχρι να αρθεί η επιθετικότητα και η πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας και να εισαχθεί βοήθεια σε αυτήν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελούν απειλή για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρείες στον κόσμο ανέστειλαν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας προς τα λιμάνια του Ισραήλ, συγκεκριμένα η “Maersk Line” δανική εταιρεία η  «MSC – Mediterranean Shipping», ελβετο-ιταλική  και η «Κούσκο» κινεζική εταιρεία, η τελευταία της οποίας είναι η CMA – CGM γαλλική, από φόβο για τις απειλές της Υεμένης, καταλήγει το λιβανικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ